Šalčininkų r. avariją sukėlė girtas vairuotojas: dėl vieno keleivio gyvybės kovoja medikai

Dar visai neseniai, policinės priemonės metu, Šalčininkų rajono policijai įkliuvo 4 neblaivūs transporto priemones vairavę asmenys. Nors Šalčininkų rajono policija deda visas pastangas užkardyti neblaivių asmenų transporto priemonių vairavimą, skaudžios nelaimės ilgai laukti nereikėjo.

Nukentėjo dar du keleiviai.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Nukentėjo dar du keleiviai.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Nukentėjo dar du keleiviai.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Nukentėjo dar du keleiviai.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 2:26 PM

Pirmadienį, apie 5 val. Jašiūnų seniūnijoje, Buikų kaime, neblaivus Šalčininkų rajono gyventojas (gim. 1995 m.), neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonių, nesuvaldė vairuojamo automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Eismo įvykio metu mažiausiai nukentėjo pats vairuotojas. Kartu su juo važiavę keleiviai nukentėjo skaudžiau, dėl vieno iš jų (gim. 1996 m.) gyvybės kovoja gydytojai. Prieš dvi dienas šis vairuotojas jau buvo įkliuvęs policijos pareigūnams vairuojantis transporto priemonę neblaivus.

Aplinkybės rodo, kad situacija Šalčininkų rajono keliuose nėra visiškai saugi, todėl policijos pareigūnai, vietiniai gyventojai ir rajono savivaldybė imasi aktyvių prevencinių priemonių siekiant sumažinti eismo įvykių rajono keliuose skaičių.

Policijos pareigūnai planuoja daugiau priemonių atlikti nakties metu ir paryčiais, tačiau dėl įvykių, į kuriuos pareigūnai reaguoja (gyventojų pagalbos skambučiai), gausos, pareigūnai ne visada turi galimybę užkardyti neblaivių asmenų „vojažus“, todėl šiuo atveju pareigūnams labai svarbūs gyventojų pranešimai.

Labai efektyvu, kai gyventojai praneša apie pastebėtą galimai neblaivų vairuotoją, kurį laiką važiuoja jam iš paskos, o susisiekus trumpuoju numeriu 112 su pagalbos tarnybos operatoriumi, praneša transporto priemonės, kurią vairuoja galimai neblaivus asmuo, judėjimo kryptį, valstybinį numerį, kelią, kuriuo jis važiuoja.

Deja, nemažėja melagingų pranešimų, siekiant nukreipti pareigūnus į neegzistuojančias grėsmes tam, kad jie pasitrauktų iš tam tikros vietos ir kelias būtų laisvas, todėl konkreti ir veiksminga gyventojų pagalba labai reikalinga.

Neblaivūs vairuotojai neramina policijos pareigūnus, todėl tokios priemonės bus nuolat kartojamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.