Aiškėja ugniagesio žūties pasienyje aplinkybės

Pamažu aiškėja aplinkybės, kuriomis tarnybos metu žuvo ugniagesys, pasienyje su Baltarusija ruošęs vietą pjaunančios vielos užtvarai, vadinamajai koncertinai. Nors išvakarėse Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas neteikė jokių įvykio detalių, trečiadienio rytą Policijos departamentas patvirtino, kad gelbėtojas žuvo susižalojęs grandininiu pjūklu.

Aiškėja ugniagesio žūties pasienyje aplinkybės.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Aiškėja ugniagesio žūties pasienyje aplinkybės.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 9:45 AM

Kaip trečiadienio rytą pranešė Policijos departamentas, rugpjūčio 31 d. apie 9 val. 55 min. Varėnos r., Kalvių kaime, pasienio ruože, grandininiu pjūklu susižalojo tarnybos metu uniformuotas Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesys gelbėtojas (gim. 1974 m.), kuris įvykio vietoje mirė.

Neoficialiais lrytas.lt duomenimis, ugniagesį galėjo sužaloti trūkusi pjūklo grandinė. Nutrūkusi ji pataikė į pjūklą laikiusį vyrą ir jį mirtinai sužalojo. 

Greta buvę kiti ugniagesiai kolegai bandė padėti, vėliau jį dar bandė gelbėti ir atvykę greitosios pagalbos medikai, tačiau sužalojimai buvo per sunkūs.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, Ignalinos ugniagesys Egidijus Karla žuvo ruošdamas vietą pjaunančios vielos, vadinamosios koncertinos, turinčios stabdyti migrantų srautą iš Baltarusijos, tiesimui. 

„Jis buvo ne kartą skatintas, dirbo 25 metus“, – agentūrai BNS antradienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

Žuvusysis dirbo Ignalinos gelbėjimo tarnyboje. Pasak M. Kanapicko, ugniagesiai iš įvairių regionų trečia savaitė dirbo numatytus darbus. Šią savaitę dirbo Panevėžio valdybos ugniagesiai, Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba priklauso Panevėžio priešgaisrinei gelbėjimo valdybai.

„Ši nelaimė sukrėtė mus visus. Pareigūnas žuvo vykdydamas savo pareigą, padėdamas stiprinti valstybės sienos su Baltarusija apsaugą. Dėl skaudžios netekties nuoširdžiai užjaučiu žuvusiojo šeimos narius, artimuosius ir kolegas ugniagesius gelbėtojus. Šiuo sunkiu metu ugniagesių gelbėtojų bendruomenei linkiu tvirtumo ir susitelkimo“, – po nelaimės pranešime spaudai buvo cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministrės teigimu, žuvusio E.Karlos artimiesiems bus suteikta visokeriopa pagalba.

Policija po nelaimės pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.