Per avariją Vilniuje nukentėjo dviračiu važiavusi finansų viceministrė Rūta Bilkštytė

Vilniaus centre antradienio rytą per avariją važiuodama dviračiu buvo sužalota finansų viceministrė Rūta Bilkštytė. Dviračių taku važiavusi moteris nukentėjo, kai pavežėjo keleivė staiga atidarė automobilio dureles ir dviratininkė nespėjusi sustoti į jas atsitrenkė.

 Per avariją Vilniuje nukentėjo dviračiu važiavusi finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Per avariją Vilniuje nukentėjo dviračiu važiavusi finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Per avariją Vilniuje nukentėjo dviračiu važiavusi finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
 Per avariją Vilniuje nukentėjo dviračiu važiavusi finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2021, 1:10 PM, atnaujinta Sep 7, 2021, 1:27 PM

Incidentas apie 9 val. 48 min. įvyko pačiame Vilniaus centre, Gedimino pr. Policijai buvo pranešta, kad dviračių taku važiavusios moters dviratis trenkėsi į sustojusio automobilio dureles. Moteris patryė kojos traumą.

Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad 1961 m. gimusi moteris važiavo dviračių taku. Prieš ją sustojo automobilis „Toyota“, iš kurio atidariusi dureles bandė išlipti keleivė. Dviratininkė tiesiog nespėjo sustoti, nes automobilio durelės atsidarė prieš pat ją.

Automobilio keleivė vėliau pasiteisino, kad tiesiog nepastebėjo atvažiuojančio dviračio. 

Krisdama dviratininkė patyrė sužalojimų. Ji išvežta į ligoninę.

Pasak policijos, visi eismo įvykio dalyviai buvo blaivūs.

Netrukus po avarijos socialiniame tinkle „Facebook“ finansų viceministrė Rūta Bilkštytė paskelbė įrašą, iš kurio paaiškėjo, kad būtent ji ir nukentėjo per avariją sostinės centre.

„Turiu svajonę...pakeliui į ligoninę. Kada dviratininkai Lietuvoje bus pripažįstami eismo dalyviais kaip Olandijoje, tai yra, visada turėtų pirmenybę prieš automobilius.

Kiekvieną dieną važiuoju į darbą į ministeriją Gedimino prospektu. Dviračių taku. Laaaabai dažnai automobiliai „minutei“ sustoja ant dviračių tako, tuomet tenka gana rizikingai lenkti ir laviruoti tarp automobilių.

Ir tai Vilniaus cente, gatvėje, kur plačiai atžymėtas dviračių takas“, - socialiniame tinkle paskelbė viceministrė.

Toliau ji aprašė ir pačią avariją: „Važiuoju prospektu (dviračiu taku), prieš mane staigiai sustoja automobilis ir atsidaro keleivio durelės tiesiai prieš nosį(prieš ratą) ir ..... babaach!!!! Lekiu ant šono su visu dviračiu!!!!!

Kiek reikės dviratitinkų išlieto kraujo, kad policininkai realiai pastebėtų automobilius blokuojančius dviračių takus??? Kiek reikės kraujo žalesniam transportui???

Tikiu, kad tam reikia geresnės infrastruktūros dviratininkams, kas tikrai pastaruoju metu gerėja. Bet infrastruktūra nepadės, jei nebus kultūros“, - rašė Rūta Bilkštytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.