Savaitgalį ugnis šėlo gyvenamuosiuose namuose ir ūkiniuose pastatuose

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 79 gaisrų ir atliko 91 gelbėjimo darbą. Viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

 Savaitgalį ugnis šėlo gyvenamuosiuose namuose ir ūkiniuose pastatuose.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugnis šėlo gyvenamuosiuose namuose ir ūkiniuose pastatuose.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-20 15:38, atnaujinta 2021-09-20 15:43

Penktadienį, apie 13 val. 46 min., Šalčininkų rajone, Eišiškių seniūnijoje, Dimitrų kaime, atvira liepsna degė ūkinio pastato stogas. Gesindamas gaisrą vyras apdegė rankas. Greitosios pagalbos medikai pagalbą jam suteikė vietoje, žmogus vykti į ligoninę atsisakė. Gaisro metu sudegė ūkinio pastato stogas, siena, išdegė vidus, sudegė jame buvę daiktai.

Tą pačią dieną, apie 9 val. 46 min., gautas pranešimas, kad Kupiškyje, Slavinčiškio gatvėje, asocialūs asmenys apleistame jūriniame konteineryje kūrena laužą. Ugniagesiai gaisrą užgesino, žmonės nenukentėjo.

Apie 20 val. 25 min. Kaune, J.Basanavičiaus alėjoje, degė statomo negyvenamo trijų aukštų daugiabučio namo stogas. Gaisro metu sudegė stogas, buvo nuardyta 20 kv. m jo dangos, apdegė 56 kv. m vieno buto apdailos.

Šeštadienį, apie 4 val. ryto, Kėdainių rajone, Keleriškių kaime, liepsnojo apleistas buvusios mokyklos pastatas. Įtariamas padegimas.

Apie 15 val. 24 min. Lazdijų rajone, Veisiejų seniūnijoje, Šadžiūnų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Namas sudegė visiškai.

Sekmadienį, apie 8 val. 47 min., gaisras kilo Šiauliuose, Serbentų gatvėje esančiame medienos apdirbimo įmonės pastate. Gaisro židinys buvo rastas vienoje iš džiovyklų – degė ant plastikinių padėklų sukrautas kaučiukas bei sienų šiltinimo medžiaga. Gaisro metu apdegė 1,4 t kaučiuko, plastikiniai padėklai, 2 kv. m šiltinimo medžiagos, aprūko patalpa. Iš viso džiovykloje buvo sandėliuojama 14 t kaučiuko.

Apie 12 val. 14 min. Šakių rajone, Kidulių seniūnijoje, Kregždančių kaime, degė kombaino „Class Lexion“ šiaudų smulkintuvo skyrius. Gaisro metu aprūko kombaino vidus, apdegė gumuoti diržai.

Apie 13 val. 39 min. Klaipėdoje, Debreceno gatvėje, daugiabučio namo rūsyje degė sandėliukas. Tiršti dūmai veržėsi į daugiabučio namo laiptinę. Gaisro metu sandėliuke apdegė sendaikčiai, aprūko rūsio koridorius.

Apie 17 val. 24 min. Prienų rajone, Jiezno seniūnijoje, Pečiauskų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, perdanga, išdegė vidus. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 18 val. Šilalės rajone, Traksėdžio seniūnijoje, Šėrikų kaime, liepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė medinė pastato dalis, stogas, perdanga, 1,5 t šieno.

Apie 20 val. 40 min. Biržuose, Žemaitės gatvėje, atvira liepsna degė mūrinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė 20 kv. m stogo konstrukcijų, apdegė perdanga ir antrajame aukšte laikyti apyvokos daiktai.

Apie 22 val. apleistas medinis ūkinis pastatas degė Šalčininkų rajone, Gerviškių seniūnijoje, Mažųjų Sėlų kaime. Gaisro metu apdegė medinės stogo konstrukcijos, išdegė pastato vidus.

Šeštadienį, apie 15 val. 31 min., buvo gautas pranešimas, kad Kelmėje, Birutės gatvėje, požeminiame šiukšlių konteineryje yra vyras, kuris negali išlipti. Ugniagesiams nuleidus į konteinerį kopėčias, vyras išlipo iš konteinerio pats.

Sekmadienį, apie 5 val .46 min., gautas pranešimas, kad Lazdijų rajone, Noragėlių seniūnijoje, Seiliūnų kaime esančiame vandens telkinyje nuskendo žmogus. Ant kranto buvo matomos slydimo žymės, o vandenyje plūduriavo striukė. Ugniagesiai skenduolį surado ir ištraukė.

Apie 7 val. 14 min.. pranešta, kad Kelmės rajone, Liolių miestelyje, karvė įkrito į melioracijos griovį. Ugniagesiai ištraukė gyvulį iš 2 m gylio griovio.

Apie 22 val. 06 min. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Vilniuje, Žaliųjų Ežerų gatvėje, miške, pelkėtoje vietovėje, pasiklydo moteris. BPC sistema pasiklydusios moters vietą nustatė 10 m spinduliu. Moteris buvo rasta, išvesta iš miško ir perduota medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.