Apie 160 kilogramų sveriantį ligonį iš ketvirto aukšto medikams nunešė ugniagesiai

Kai žmogus sunkiai serga, kartais medikai būna bejėgiai, bet jiems gali padėti... ugniagesiai. Šiandien Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai atskubėjo jiems į pagalbą ir padėjo iš ketvirto aukšto nunešti sunkiai sergantį sunkiasvorį ligonį.

 Šiemet šalies ugniagesiai gelbėtojai medikams pagalbą teikė jau 1 tūkstantį 747 kartus.<br> Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.
 Šiemet šalies ugniagesiai gelbėtojai medikams pagalbą teikė jau 1 tūkstantį 747 kartus.<br> Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2021, 4:38 PM

„Žmogus buvo vyresnio amžiaus, svėrė apie 160 kilogramų, jam buvo prijungtas deguonis, – pasakojo šios komandos skyrininkas Aivaras Urbonavičius. – Vyras buvo pasodintas į specialų vežimėlį ir prisegtas, nes negalėjo gulėti. Kol jį nešėme, jam buvo išjungtas deguonis, tad žmogus labai sunkiai kvėpavo. Mums, trims ugniagesiams, jį nešti padėjo ir greitosios pagalbos automobilio vairuotojas.“

A. Urbonavičiaus teigimu, tokie darbai – ne iš lengvųjų: „Didelis krūvis tenka ir ugniagesiams, ligonio transportavimas yra sudėtingas, su neštuvais nėra paprasta laviruoti siaurose laiptinėse, sunku pralįsti pro durų angas. Kartais nešamas žmogus iš baimės laikosi įsikibęs ugniagesio rankos, o jo akyse mes matome pagalbos šauksmą.“

Pasak skyrininko, į tokius įvykius ugniagesiai gelbėtojai visada važiuoja apsirengę specialius apsauginius drabužius, kurie padeda apsisaugoti nuo COVID-19. Taip pat dėvi respiratorius, pirštines, antbačius ir kt.

Už šiandieninę pagalbą, paskambinę į komandą, ugniagesiams gelbėtojams padėkojo ir medikai.

Šiemet šalies ugniagesiai gelbėtojai 1747 kartus teikė pagalbą medikams, pernai iki lapkričio 10 d. tokių darbų buvo atlikta 16 proc. mažiau – 1502. Šiemet jie padėjo išnešti 722 sunkiasvorius ligonius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.