Palangoje per tragišką avariją žuvo Klaipėdos „Nuaro“ vadovė ir jos vyras

Šeštadienį Palangoje prieš vidurnaktį miesto ribose, griovyje, rastas apsivertęs automobilis, jame – dviejų jaunų žmonių kūnai. Šiame kraupiame autoįvykyje žuvo Klaipėdos „Nuaro“ vadovė Gintarė L. ir jos vyras Egidijus.

 Per avariją žuvo Klaipėdos „Nuaro“ vadovė su vyru.<br> lrytas.lt koliažas.
 Per avariją žuvo Klaipėdos „Nuaro“ vadovė su vyru.<br> lrytas.lt koliažas.
 Gintarė L.
 Gintarė L.
Žvakė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Žvakė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Tamara Zaiceva, www.vakarinepalanga.lt

Nov 22, 2021, 1:39 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 2:50 PM

Kaip vakarinepalanga.lt rašė, šeštadienį apie 23.20 val. Palangoje, griovyje Didžiojoje gatvėje, rastas ant stogo apsivertęs automobilis „Opel Vectra“.

Mašinos salone aptikti dviejų žuvusių žmonių kūnai – vyro (gimusio 1983 metais) ir moters (gimusios 1984 metais). Kaip aiškėja, tai sutuoktiniai Gintarė ir Egidijus L. Gintarė vadovavo gyvūnų globos namų „Nuaras“ Klaipėdos padaliniui.

„Ji pas mus dirbo nuo 2014 metų“, – „Vakarinei Palangai“ sakė „Nuaro“ direktorė Jurgita Gustaitienė. Moteris apie Gintarę pasakojo verkdama.

Jauna šeima gyveno name Palangos Didžiojoje gatvėje, būtent čia, kelyje netoli namų, ir įvyko kraupi avarija. Našlaičiais liko du 3 ir 10 metų amžiaus žuvusios šeimos sūnūs.

„Vakarinė Palanga“ kalbino kelis ten gyvenančius palangiškius, jie pasakojo, jog Didžioji gatvė yra žvyruota ir labai duobėta, didžiausias greitis, kokį įmanoma joje išvystyti, yra apie 30 km/val. Žmonės abejoja, jog eismo įvykis įvyko dėl per didelio greičio – tai šioje gatvėje tiesiog neįmanoma.

Kaip „Vakarinei Palangai“ sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus atstovė Asta Kažukauskienė, apie griovyje esantį apsivertusį automobilį Bendrajam pagalbos centrui pranešė pro šalį važiavę žmonės.

Pašnekovė negalėjo pasakyti, ar važiavusieji pro šalį sustojo prie apsivertusio automobilio, manant, jog ten įstrigusiems reikalinga pagalba. Ji tik patikslino, kad atvykus pareigūnams žmonės į eismo įvykį patekusioje transporto priemonėje jau buvo be gyvybės ženklų.

Kol kas neaišku ir tai, kelintų metų gamybos buvo griovyje aptikta „Opel Vectra“.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu bus ieškoma atsakymų, kaip žuvo 38 ir 37 metų amžiaus automobilyje buvę žmonės.

Didžioji gatvė yra netoli Palangos aplinkkelio.

Pirmadienį bus atliekama su įvykiu susijusi ekspertizė. Sprendžiama dėl našlaičiais likusių dviejų 3 ir 10 metų berniukų globos.

Papildyta 11 val. 58 min.

Į Palangą persikėlė dėl darbo „Nuare“

Šeimą labai gerai pažinojusi palangiškė Alma „Vakarinei Palangai“ pasakojo, jog abu – ir Gintarė, ir Egidijus – kilę iš Jurbarko.

„Gintarė buvo labai visuomeniškas žmogus. Ji dalyvavo ir atidarant aikštelę keturkojams Palangoje, atstovavo tada „Nuarui“. Tai buvo labai graži jauna šeima, jie labai gražiai ir darniai gyveno“, – susijaudinusi pasakojo palangiškė.

„Tai baisi tragedija, niekaip negaliu nusiraminti. Neįsivaizduoju, kaip jaučiasi šeimos berniukai“, – virpančiu balsu kalbėjo moteris.

„Nuaro“ direktorė Jurgita Gustaitienė, kalbėdama su „Vakarine Palanga“ akivaizdžiai verkė.

„Mes visi čia verkiame, negalime patikėti tuo, kas įvyko“, – kalbėjo pašnekovė.

Anot jos, Gintarė „Nuaro“ Klaipėdos padaliniui vadovavo septynerius metus. „Ji iki tol savanoriavo pas mus, taip ir susipažinome. Po to, kai Klaipėdoje atsilaisvino padalinio vadovo vieta, Gintarė su šeima specialiai persikėlė į pajūrį, kad galėtų dirbti „Nuare“, – pasakojo moteris.

„Gintarė labai mylėjo gyvūnus, darė viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad padėtų beglobiams. Jos darbas nesibaigdavo 17 valandą, uždarius darbovietės duris. Tai buvo nuolatinis rūpestis gyvūnais, tai ji ieškodavo, kas galėtų priglausti vieną ar kitą keturkojį, tai rūpindavosi dėl veterinaro ir veždavo pas juos vargšiuką benamį gyvūnėlį. Ir šeštadienio vakarą, 19 val., ji man parašė žinutę dėl „Nuaro“ reikalų, ji net savaitgaliais negalėjo negalvoti apie gyvūnus“, – prisiminė J.Gustaitienė.

Papildyta 12 val. 28 min.

Nuogąstavo dėl piktų žmonių: „Jie nieko nemyli“

„Neįsivaizduoju, kas ten galėjo nutikti, kaip jie prie pat namų nuslydo nuo šlaito į griovį… Gal pasilenkė kokią žinutę telefone paskaityti, gal dar kažkas… Kiek žinau, šeštadienio vakarą Palangoje buvo labai bjaurūs orai, nuolat lijo, o dar važiavo tamsoje, – „Vakarinei Palangai“ kalbėjo J.Gustaitienė. – Mes su Gintare penktadienį suplanavome tam tikrų darbų pirmadieniui, o štai žmogaus ir nėra… Kaip viskas trapu“.

„Nuaro“ vadovė pasakojo internete skaičiusi komentarų, kad tai neva karma – už tai, kad neva nederamai elgėsi su gyvūnais. „Parašykite, kad tie, kurie gali rašyti tokius komentarus, nepažinodami Gintarės, nemyli nieko – nei gyvūnų, nei žmonių. Tai tikrai bjauru rašyti tokius žodžius „, – nuogąstavo moteris.

Anot pašnekovės, Gintarė buvo labai šiltas ir geras, didelės pagarbos vertas žmogus. Ji buvo net apdovanota Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos apdovanojimu už gyvūnų gelbėjimą.

„Gintarė važiuodavo į darželius, į mokyklas, pasakodavo apie benamius gyvūnus, apie jų likimus, skiepijo vaikams meilę keturkojams. Neretai į tokias pamokėles pasiimdavo ir beglobius šuniukus. Ji stengdavosi visiems gyvūnams padėti“, – „Vakarinei Palangai“ kalbėjo pašnekovė.

Gintarei prižiūrint gyvūnus padėdavo ir vyras Egidijus. „Jis atvažiuodavo, padėdavo, ką nors sumeistraudavo, kad globotiniams būtų geriau“, – sakė moteris.

„Šiandien manęs klausė, kaip dabar bus organizuojamas Klaipėdos „Nuaro“ darbas. Aš net negaliu susikaupti ir galvoti apie tai. Augintiniai tikrai bus prižiūrėti, pamaitinti. Bet man šiuo metu ne tai yra svarbiausia, tokia netektis...“, – kalbėjo „Nuaro“ vadovė. Ji labai išgyveno dėl to, koks likimas laukia dviejų mažų šeimos berniukų, ir vylėsi, kad jais pasirūpins seneliai.

„Vakarinė Palanga“ nuoširdžiai užjaučia Gintarės ir Egidijaus šeimas bei artimuosius, „Nuaro“ bendruomenę dėl tokios be galo skaudžios netekties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.