Raseinių rajone suliepsnojus fermai, išgelbėti net 3 tūkst. kalakutų ir viščiukų

Raseinių rajone suliepsnojus fermai, ugniagesiams pavyko išgelbėti net 3 tūkst. kalakutų ir viščiukų broilerių – jei ne savalaikė operacija, liepsnų ir dūmų apimtame pastate laikyti paukščiai būtų žuvę.

 Raseinių rajone suliepsnojo paukščių ferma, tačiau ugniagesiams pavyko juos išgelbėti.<br> D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
 Raseinių rajone suliepsnojo paukščių ferma, tačiau ugniagesiams pavyko juos išgelbėti.<br> D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2021, 10:25 AM

Nelaimė įvyko šeštadienį Gruzdiškės kaime. Vietos gyventojai pranešė, jog dūmų kamuoliai virsta iš mūrinio paukščių fermos pastato.

Atvykus į gaisravietę, vieno aukšto maždaug 750 kvadratinių ploto ūkinį statinio viduje jau plito liepsnos.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos operacijų vadovas naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog liepsnas malšino didelės ugniagesių pajėgos – šešios autocisternos.

Gesinimo darbai truko apie dvi valandas – pavyko ne tik išgelbėti paukščius nuo žūties, bet ir išsaugoti pastatą, krautuvą „Bobcat“ . Žmonės taip pat nenukentėjo.

Iš fermos buvo išnešta 10 dujų balionų.

Medinė perdanga sudegė maždaug 8 kvadratinių metrų plote, buvo išardyta 15 kvadratinių metrų perdangos ir 30 kvadratinių metrų stogo dangos.

Gaisro priežastis kol kas neaiškus, kaip ir patirtas nuostolis.

Tyrimo metu paaiškės, kodėl užsidegė pastatas. Kol kas nėra duomenų, kad ferma būtų tyčia padegta. Greičiausiai nelaimė įvyko dėl elektros instaliacijos gedimo ar kitų savaiminių priežasčių. Prieš gaisrą pastate žmonių nebuvo.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.