Avarija per snygį Telšių r.: ugniagesiai vadavo prispaustą žmogų Per 1 val. dvi avarijos tame pačiame kaime

Prasidėjęs snygis Lietuvos keliuose jau pradeda kelti bėdų eismo dalyviams. Telšių rajone per pietus susidūrus dviem automobiliams nukentėjo mažiausiai du žmonės.

Avarija per snygį Telšių r.: ugniagesiai vadavo prispaustą žmogų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Avarija per snygį Telšių r.: ugniagesiai vadavo prispaustą žmogų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 1:57 PM, atnaujinta Nov 29, 2021, 2:31 PM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, pranešimas apie avariją Telšių r., Degaičių kaime, buvo gautas apie 13 val. 15 min. Pasak pranešimo, važiuojant nuo Kuršėnų link Šiaulių susidūrė du automobiliai, vienas yra prispaustas.

Atvykę gelbėtojai iš tiesų rado du susidūrusius automobilius „Volkswagen“. Viename jų buvo prispaustas vyras. 

Ugniagesiai panaudojo gelbėjimo įrangą, vyrą išlaisvino ir perdavė medikams. Pirminiais duomenimis, vyrui buvo prispaustos kojos.

Antro nukentėjusio žmogaus vaduoti nereikėjo.

Pasak ugniagesių, eismo sąlygos Telšių rajone yra gana sudėtingos. Į tą patį Degaičių kaimą ugniagesiai pirmadienį važiavo ir kiek anksčiau. Apie 12 val. 14 min. buvo pranešta apie nuo kelio nuskriejusį automobilį.

Atvykę ugniagesiai konstatavo, kad žmonės per šią avariją nenukentėjo. Gelbėtojai panaudojo gervę ir nuo kelio nulėkusį automobilį ištraukė.

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad dėl snygio sudėtingiausios eismo sąlygos 13 val. buvo šiaurės vakarų Lietuvoje. Čia visų valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos šlapio bei pažliugusio sniego sluoksniu, mažo eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose vietomis susidaręs prispausto sniego sluoksnis. Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau keliai greitai vėl padengiami nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų buvo prašomi atsižvelgti į kelio dangos būklę bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Likusiuose šalies rajonuose, kuriuose vyrauja lietus bei šlapdriba, kelių dangos daugiausia šlapios, tik vietomis yra šlapio sniego. Geriausios eismo sąlygos pietrytiniuose rajonuose, čia vyravo lietus, kelių dangos buvo šlapios.

Klaipėdos, Telšių, Šiaulių, Panevėžio ir Utenos apskrityse snygis, likusioje šalies dalyje buvo šlapdriba, pereinanti į lietų. Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.