Praėjusios paros avarijose sužeista 18 žmonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gruodžio 2 dieną, ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, užregistruoti 82 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 (Kaune, Šalčininkų rajone (Aukštalaukio k.), Varėnos rajone (magistraliniame kelyje A4 Vilnius–Varėna–Gardinas)).

 Praėjusios paros avarijose sužeista 18 žmonių.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeista 18 žmonių.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 11:03 AM, atnaujinta Dec 3, 2021, 11:06 AM

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 13, viename jų sužeistas automobilio vairuotojas. Šie įvykiai įvyko Pagėgių savivaldybėje ir Biržų, Kauno, Kretingos, Lazdijų, Molėtų, Panevėžio (magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai), Prienų, Raseinių, Šilalės, Tauragės, Utenos, Vilniaus rajonuose.

Visoje šalyje vyraujant žiemiškiems orams, pirminiais duomenimis, 12-oje eismo įvykių sužeista 18 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai (keleivis ir pėsčioji (pėsčiųjų perėjoje)). Po tris žmones sužeista 2-uose įvykiuose, po du – 2-uose. 8 eismo įvykiai įvyko ryte (nuo 7 iki 9 val.), 2 – pavakarę (po 16 val.) ir vakare (nuo 20 iki 21 val.) – taip pat 2.

Transporto priemonių susidūrimų – 6 atvejai, nuvažiavimų nuo kelio – 4, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 1 (pėsčiųjų perėjoje, tamsiuoju paros metu), susidūrimų su gyvūnais – 1. Tamsiuoju paros metu – 10 įvykių, esant šlapiai kelio dangai – 6, tiek pat jų – esant slidžiai (apsnigtai, apledėjusiai) dangai. Pirminiais duomenimis, miestuose – 4 eismo įvykiai: Klaipėdoje – 2, Kaune ir Pakruojyje.

Ryte (apie 7 val.), Klaipėdoje, Nendrių ir Minijos gatvių sankryžoje (danga šlapia), į dešinę sukdamas automobilis „Škoda Superb“ nepraleido pagrindiniu keliu antrąja eismo juosta važiavusio „VW Sharan“, vairuojamo 64 metų vyro, ir su juo susidūrė. Nukentėjo pirmojo automobilio 29 metų vairuotoja.

Pavakarę, lyjant, Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, automobilis BMW X1, vairuojamas 20 metų merginos, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, partrenkė nepilnametę pėsčiąją. Sužeista ir į ligoninę paguldyta 12 metų mergaitė.

Prieš devintą vakaro, lyjant, Klaipėdoje, į Taikos ir Statybininkų prospektų žiedinę sankryžą įvažiuodamas 29 metų vyro vairuojamas automobilis „Seat Altea“ susidūrė su 37 metų moters vairuojamu automobiliu „Kia Ceed“. Nukentėjo šio automobilio 13 metų keleivis.

Prieš aštuntą ryto 3-uose eismo įvykiuose sužeisti 7 žmonės. Lazdijų rajone, Paročkės kaime, krašto kelyje Alytus–Seirijai–Lazdijai (danga šlapia), su į kelią tiesioje nuokalnėje įšokusiu laukiniu gyvūnu susidūrimo neišvengė automobilį „VW Passat“ vairavęs 28 metų vyras. Per susidūrimą jis ir nukentėjo (paguldytas į ligoninę). Gyvūnas (galbūt elnias) pabėgo į mišką.

Lyjant, Šakių rajone, Jančių kaime, krašto kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai, automobilio „Audi A3“ vairuotojas lenkė krovininį automobilį „Volvo“, vairuojamą 55 metų vyro, ir, nespėjęs grįžti į savo eismo juostą, kaktomuša trenkėsi į automobilį „Seat Alhambra“, kurį vairavo 50 metų vyras. Sužeisti ir į ligoninę paguldyti pastarojo automobilio 49 ir 50 metų keleiviai, taip pat „Audi“ 24 metų vairuotojas.

Panevėžio rajone, krašto kelyje Paliūniškis–Vabalninkas (slidi ir apsnigta danga), vairuojamo automobilio „Toyota Proace City“ nesuvaldė 56 metų vyras. Vingyje į dešinę automobilis nuvažiavo nuo kelio, sužeisti ir į ligoninę nuvežti vairuotojas, 56-erių ir 87-erių keleivės.

Po aštuntos ryto, Lazdijų rajone, Kalvelių kaime, Lazdijų plente (danga šlapia), vingyje į kairę kliudęs kelkraštį, buvo sumėtytas, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė automobilis „Renault Master“, vairuojamas 43 metų Baltarusijos Respublikos piliečio. Nukentėjo 40 metų keleivis (nuvežtas į ligoninę), minėtos šalies pilietis.

Pusę devintos ryto, lyjant, Panevėžio rajone, Budrionių kaime, krašto kelyje Anykščiai–Troškūnai–Panevėžys (slidi ir apsnigta danga), 57 metų vyro vairuojamas automobilis „Citroen C3“ susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiais automobiliais „Mazda“, vairuojamu 73 metų vyro, ir „Jeep“, kurį vairavo 58 metų vyras. Nukentėjo pirmų dviejų automobilių vairuotojai.

Prieš devintą ryto, sningant, Anykščių rajone, krašto kelyje Radiškis–Anykščiai–Rokiškis, vingyje į kairę nuo kelio į dešinę pusę nuvažiavo ir apvirto „Ford“ markės mikroautobusas, vairuojamas 50 metų vyro. Iš šešių keleivių nukentėjo vienas jų, 54 metų vyras (nuvežtas į ligoninę).

Po ketvirtos po pietų, sningant, Kėdainių rajone, Vilainių kaime, kelio vingyje iš šalutinio kelio išvažiuodamas automobilis „Opel Vectra“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu BMW markės automobiliu. Nukentėjo vairuotojai, 19 metų mergina ir 34 metų vyras.

Po aštuntos vakaro, lyjant, Plungės rajone, krašto kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė, prieš sankryžą stabdant nuo kelio į griovį nuvažiavo taksi automobilis „Volkswagen“, vairuojamas 68 metų vyro. Nukentėjo 35 metų keleivis (neblaivus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.