Savaitgalio gaisruose nukentėjo vienas žmogus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 53 gaisrų ir atliko 104 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

 Savaitgalio gaisruose nukentėjo vienas žmogus.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalio gaisruose nukentėjo vienas žmogus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 2:27 PM, atnaujinta Dec 6, 2021, 2:31 PM

Kaip rašoma pranešime, penktadienį, apie 10 val., gaisras kilo Šiauliuose, Panevėžio gatvėje, garaže įrengtoje katilinėje. Iki atvykstant ugniagesiams, gesindamas gaisrą savininkas apdegė ranką. Vyrą greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu apsilydė elektros instaliacijos laidai. Autonominio dūmų detektoriaus garaže nebuvo.

Apie 17 val. 33 min. Vilniaus rajone, Juodšilių seniūnijoje, Dusinėnų kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir sukrito jo stogas, išdegė vidus. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo šalia stovintį kitą gyvenamąjį namą.

Šeštadienio naktį, apie 1 val. 43 min., Kaune, Rotušės aikštėje, degė centrinė miesto kalėdinė eglutė. Gaisro metu apdegė 15 kv. m šakų ir dekoracijų. Policijos pareigūnai sulaikė įtariamą asmenį, kuris galimai padegė eglę.

Apie 15 val. 53 min. Panevėžio rajone, Raguvos miestelyje, liepsnojo rąstinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, pradegė perdanga, išdegė namo vidus. Ugniagesiai išsaugojo kaimynų namą, stovintį už 6 m. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 17 val. Pakruojyje, J.Basanavičiaus gatvėje, atvira liepsna degė garažas. Gaisro metu sudegė jame buvęs automobilis „Kia Sportage“, įrankiai ir kiti reikmenys, apdegė šalia stovinčio namo siena.

Apie 18 val. 34 min. Vilniaus rajone, Rudaminos kaime, automobilių sąvartyno teritorijoje degė 7 išardyti automobiliai. Gaisro metu sudegė 3, apdegė 4 automobiliai.

Apie 18 val. 54 min. Jonavoje, Žemaitės gatvėje, daugiabutyje liepsnojo butas. Gaisro metu sudegė plastikinės lubų dailylentės, apdegė baldai, namų apyvokos daiktai, aprūko sienos. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienį, apie 22 val. 39 min., Klaipėdos rajone, Gargžduose, Užmiesčio gatvėje, atvira liepsna degė mobilus namelis. Iš jo ugniagesiai išnešė dujų balioną. Gaisro metu namelis sudegė. Ugniagesiai išsaugojo šalia gaisravietė stovintį karkasinį garažą ir ūkinį pastatą.

Prieš vidurnaktį Šiaulių rajone, Ginkūnų kaime, gyvenamojo namo rūsyje degė apie 30 šalia kietojo kuro katilo sukrautų briketų. Gaisro metu pradėjo veikti įrengtas dūmų detektorius.

Šeštadienį, apie 16 val. 42 min., pranešta, kad Panevėžyje, geležinkelio stotyje stovi sąstatas, o iš vienos cisternos bėga dyzelinis kuras. Ugniagesiai surinko jį į talpas. Buvo sulaukta geležinkelio specialistų, kurie užsandarino cisternos čiaupą. Apie įvykį informuoti aplinkos apsaugos specialistai.

Apie 21 val. 59 min. buvo gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Andrijavos kaime, pervažoje susidūrė traukinys ir lengvasis automobilis „Toyota Yaris“. Prispaustų žmonių nebuvo. Ugniagesiai automobilį nutempė nuo bėgių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.