Per savaitgalį – krūva darbo ugniagesiams: degė ligoninė, prekybos centras, gaisre žuvo moteris

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 69 gaisrų ir atliko 83 gelbėjimo darbus.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 69 gaisrų ir atliko 83 gelbėjimo darbus.<br> PAGD nuotr.
Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 69 gaisrų ir atliko 83 gelbėjimo darbus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 11:11 AM

Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, vienas buvo traumuotas. Gruodžio 20-osios naktį, 2 val. 13 min., buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, Truskavos seniūnijoje, Petkūnų kaime, dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, medinis namas degė atvira liepsna, stogo medinė perdanga ir konstrukcijos buvo sukritusios, į vidų patekti buvo neįmanoma. Apmalšinus liepsnas, gaisravietėje buvo rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas. Gaisro metu namas sudegė. Autonominio dūmų detektoriaus name, pirminiais duomenimis, nebuvo.

Šeštadienį, 10 val. 1 min., pranešta, kad Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje, Griovių kaime, gyvenamajame name degė lova ir dalis grindų. Gaisrą užgesino patys gyventojai. Gesindamas gaisrą apdegė vyras. Jis buvo išvežtas į ligoninę.

Penktadienį iš socialinės darbuotojos buvo gautas pranešimas, kad jai nuvykus pas prižiūrimą asmenį į Joniškio rajoną, Kepalių seniūniją, Gasčiūnų kaimą, ji pamatė, kad namo vidus yra apdegęs. Darbuotoja negalėjo patekti į vidų. Atvykus ugniagesiams, dūmų ir degimo name nebuvo, kambaryje, lovoje, buvo rastas vyro kūnas. Mirties priežastį tiria ekspertai. Dėl nenustatytu laiku kilusio ir savaime užgesusio gaisro apdegė lova ir aprūko sienos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

14 val. 16 min. Molėtuose, Mechanizatorių gatvėje, daugiabutyje, ketvirtajame aukšte, degė buto virtuvė. Gaisro metu sudegė plastikinės lubos, spintelė, mikrobangų krosnelė, aprūko sienos. Gesinant gaisrą ketvirtajame aukšte, pastebėta, kad dega butas pirmajame aukšte. Jame taip pat degė virtuvė. Šio gaisro metu sudegė plastikinės lubos, aprūko visas butas, nuo dūmų užduso šuo. Iš namo išėjo apie 10 gyventojų. Dūmų detektorių butuose nebuvo.

16 val. 39 min. Tauragės rajone, Mažonų seniūnijoje, Karapolio kaime, atvira liepsna degė namelis ant ratų. Gaisro metu jis sudegė. Ugniagesiai išsaugojo šalia stovintį gyvenamąjį namą.

Šeštadienį, 15 val. 18 min., buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte, liepsnoja prekybos centro „Akropolis“ stogas. Iš prekybos centro apsaugos darbuotojai evakavo 10 tūkst. žmonių. Buvo nustatyta, jog degė vieno iš restoranų ventiliacijos turbina.

16 val. 45 min. Kauno rajone, Rokų seniūnijoje, Patamulšėlio kaime, degė medienos džiovykla. Gaisro metu apdegė dalis viduje buvusių malkų, sudegė ir buvo nuardyta apie 30 kv. m stogo ir sienų dangos.

Sekmadienį anksti rytą, 4 val. 16 min., buvo gautas pranešimas, kad gaisras kilo LSMUL Kauno klinikų skyriuje. Penktajame aukšte tvyrojo daug dūmų. Palatoje degė maisto šaldytuvas, pro langus veržėsi dūmai. Iš 5 ir 6 aukštuose esančių skyrių buvo evakuoti 22 ligoniai.

4 val. 31 min., Vilniuje, Švyturio gatvėje, atvira liepsna degė balkonas daugiabučio trečiajame aukšte. Balkone smilko sendaikčiai. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

8 val. 48 min. Klaipėdoje, Kalnupės gatvėje, daugiabučio bute, virtuvėje už viryklė degė plastmasinis dujų vamzdis. Iš buto buvo išvesti du gyventojai, medikų apžiūros ir pagalbos jie atsisakė. Gaisrą ugniagesiai užgesino milteliniu gesintuvu, užsuko dujų čiaupą. Gaisro metu apdegė dujinė viryklė, virtuvinės spintelės, aprūko dalis sienos. Dūmų detektorių bute nebuvo.

12 val. 35 min. Vilniaus rajone, Rudaminos seniūnijoje, Petešos kaime, atvira liepsna degė medinis 2 aukštų gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė namo vidus, sudegė dalis stogo, buvo nuardytas visas stogas, pradegė perdanga. Dūmų detektorius name buvo.

12 val. 46 min. Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje, Pamarnakio kaime, degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė kambarys. Dūmų detektorius name buvo.

Apie 13 val. gaisras kilo gyvenamajame name Vilniaus rajone, Nemėžio seniūnijoje, Murlinės kaime. Jo metu išdegė virtuvė, kambaryje aprūko sienos ir lubos, apdegė čiužinys, durys, spinta ir medinė perdanga. Iš namo ugniagesiai išnešė dujų balioną. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

14 val. 26 min. Kelmės rajone, Tytuvėnų apylinkių seniūnijoje, Kiaunorių kaime, gyvenamojo namo virtuvėje ir miegamajame degė dalis grindų dangos. Iki atvykstant ugniagesiams kaimynai iš namo išvedė gyventoją ir milteliniu gesintuvu prigesino degančią grindų dangą. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį, 8 val. 27 min., buvo gautas pranešimas, kad Radviliškyje, Ąžuolų ir Taikos gatvių sankirtoje, reikia pagalbos įstrigusiai mergaitei ištraukti. Mergaitė buvo iki juosmens įklimpusi į klampų smėlį. Ugniagesiai gelbėtojai ištraukė mergaitę, nunešė neštuvais iki greitosios pagalbos automobilio ir perdavė medikams.

Tos pačios dienos vakare, 19 val. 10 min., pranešta, kad Prienuose, Pramonės gatvėje, garaže į 2 m gylio rūsį įkrito vyras. Ugniagesiai gelbėtojai kartu su greitosios pagalbos medikais stabilizavo nukentėjusįjį, iškėlė iš duobės ir įkėlė į medikų automobilį.

Šeštadienį rytą gautas pranešimas, kad Kaune, Ringuvos gatvėje, vonios kambaryje užsitrenkė vaikas. Ugniagesiai atidarė vonios duris ir mažametį išlaisvino.

Sekmadienį ugniagesiai gelbėjo barsuką. 14 val. 12 min. aplinkosaugos budėtojas pranešė, kad Lazdijų rajone, Kapčiamiesčio seniūnijoje, Vainiūnų kaime, prie Neviedžio ežero, į 2 m gylio betoninę duobę įkrito barsukas, o gyventojai patys jo negali iškelti. Ugniagesiai gyvūną ištraukė iš duobės ir paleido į laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.