Ženklai nuo žūties liepsnose neišgelbėjo: prisiminė ir tragiškiausią šių metų gaisrą

Neaiškią grėsmę pajutęs Ukmergės rajono gyventojas vakare kvietė policiją ir skundėsi, kad kažkas stovi už durų ir nori jį sumušti. Pranešimas nepasitvirtino, bet tą pačią naktį vyras ir du jo giminaičiai žuvo liepsnose.

Žuvę žmonės gyveno ir dirbo tose pačiose patalpose – buvusiose dirbtuvėse.<br>PAGD nuotr.
Žuvę žmonės gyveno ir dirbo tose pačiose patalpose – buvusiose dirbtuvėse.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 8:14 AM

Pusantrų metų buvusiose dirbtuvėse Ukmergės rajone, Antakalnio kaime, dirbę ir ten pat gyvenę penki žmonės niekam rūpesčių nekėlė iki pirmadienio vakaro.

Pirmadienio vakarą Bendrasis pagalbos centras sulaukė 34 metų vyro skambučio.

Jis šnabždėjo, kad kažkas stovi už durų, ir užsiminė, kad kol kas pagalbos nereikia, bet greitai reikės. Vyras staiga baigė pokalbį, kai kažkas garsiai pasakė žodį.

Kovojo su vaiduokliais

Iš skambučio nesupratę, kas vyksta Antakalnio kaime esančiose dirbtuvėse, policijos pareigūnai į jas nuvažiavo.

Dirbtuvėse įrengtuose kambariuose buvo trys žmonės – pareigūnams skambinęs 34 metų vyras, metais vyresnė jo sesuo bei 37 metų pusbrolis. Jie atrodė nustebę ir teigė nesuprantantys, ko atvažiavo policija.

Tuomet pareigūnus iškvietęs vyras ėmė skųstis, jog dėl stuburo traumos sunkiai vaikšto, vartoja alkoholį, be to, jam vaidenasi. Policijai jis paskambino pajutęs, kad kažkas neva stovi už durų ir nori jį sumušti.

Jis skundėsi ir galvos skausmu, nes eidamas į tualetą prasikirto antakį. Policijos pareigūnai iškvietė greitąją pagalbą, bet vyro psichikos būklę įvertinę medikai nusprendė jo į ligoninę nevežti.

Tarp degėsių – trys kūnai

Visos tarnybos prie atokioje Antakalnio kaimo vietoje stovinčio pastato sulėkė ir 2 valandą nakties. Buvusių dirbtuvių pastate šėlo liepsnos, į jo vidų patekę ugniagesiai išnešė dviejų žmonių kūnus.

Po kiek laiko rastas dar vienas apdegęs kūnas. Pirminiais duomenimis, tarp žuvusiųjų buvo ir vakare pagalbos prašęs vyras.

Vakare su policija bendravusi jo sesuo ir pusbrolis liko gyvi, nors išsigelbėjusio vyro būklė labai sunki. Liepsnose žuvo 54 metų vyras ir 58 metų moteris. Pirminiais duomenimis, visi jie susiję giminystės ryšiais.

Buvusiose dirbtuvėse buvo įrengti trys kambariai. Labiausiai išdegė tas, kuriame gyveno gaisre žuvusi moteris. Manoma, kad jame ir kilo gaisras, tačiau jo priežastys dar tikslinamos.

Šiame kambaryje buvo krosnis, už kurios buvo sukrautos malkos, bet neatmetama, kad gaisras galėjo kilti ir nuo netvarkingos elektros instaliacijos.

Apdegė gelbėdamas kitus

Buvusios dirbtuvės stovi atokiau nuo gyvenamųjų namų, todėl vietos gyventojai naktį kilusio gaisro nepastebėjo. Manoma, kad ugniagesius iškvietė vienas iš išsigelbėjusių šio pastato gyventojų.

Gyventojai ugniagesiams pasakojo, kad gaisrą pajuto jaunesnioji moteris. Ji bandė žadinti kitus, bet pažadinti pavyko tik pusbrolį. Jie abu išbėgo į lauką, bet vyras šoko atgal į degantį namą gelbėti kitų, todėl smarkiai apdegė.

Visi trys vyrai miegojo viename kambaryje. Jame liepsnų nebuvo, todėl manoma, kad žuvusieji užduso nuo dūmų.

Dirbtuvėse gyvenę giminaičiai tose pačiose patalpose ir dirbo – jie gamino statybininkams reikalingus antkelius ir veždavo parduoti į Vilnių.

Šeima neteko net trijų vaikų

Tragiškiausias gaisras šiais metais įvyko balandžio 14-osios naktį Anykščių rajone esančiame Budrių kaime. Tada per gaisrą žuvo trys vaikai – vos septynių mėnesių mergaitė ir jos 9 bei 6 metų broliai. Gaisre rastas ir dvidešimtmetės Ukmergės rajono gyventojos kūnas.

Socialiniame būste gaisras kilo nuo krosnies, kuri kūrenosi pirmajame aukšte. Gaisrą pirmas pastebėjo 17-metis namo šeimininkės Snieguolės Jaskevičienės sūnus. Per langą iššoko ir pati šeimininkė.

Jie jau ruošėsi gelbėti vaikus, tačiau sprogo dujų balionas, griuvo perdanga ir visi sukrito į ugnies apimtą pirmąjį aukštą.

Šiais metais Lietuvoje kilo šeši gaisrai, juose žuvo po du žmones. Šiemet ugniagesiams pavyko išgelbėti 107 žmonių gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.