Paaiškėjo, kodėl prie Kauno Kalėdų eglės ėmė kibirkščiuoti laidai: papuošimų kūrėja atskleidė priežastį

Kauno Rotušės aikštėje šeštadienį sutrikus kalėdinės eglės papuošimų elektros instaliacijai, pasirodė dūmai, specialistai teigia, kad pavojaus aplinkiniams nekilo.

Kauno eglė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno eglė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno eglė. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno eglė. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno eglė. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno eglė. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 25, 2021, 2:06 PM, atnaujinta Dec 25, 2021, 7:12 PM

„Užfiksuotas įvykis – pirminė informacija, kad buvo problemų su elektros instaliacija. Tvarkymo darbai jau beveik įvykę, atliksime vidinį tyrimą“, – BNS šeštadienį sakė Kauno kultūros centro laikinoji direktorė Rasa Dereškevičienė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai savo ruožtu BNS informavo kiek po 11 valandos gavę pranešimą, jog iš Kauno rotušėje stovinčios eglės rūksta dūmai, buvo iškviesti elektrikai – ugniagesių pagalbos neprireikė.

Pirminiais duomenimis, kibirkščiavo elektros laidai, laikinai buvo aptverta Rotušės aikštės teritorija.

Anot R.Dereškevičienės, pavojaus aplinkiniams nebuvo kilę, problema išspręsta operatyviai. Ji patikino, kad incidentas greičiausiai kilo dėl gedimo.

Paaiškėjo, jog kibirkščiavo laidai, kurie buvo prijunti prie Rotušės aikštėje esančių dekoracijų, nesusijusių su egle.

„Valytuvas užkabino smilgas ir pažeidė laidus, jie neturi bendrumo su egle. Nieko baisaus neįvyko“, – naujienų portalui lrytas.lt pranešė Kauno Kalėdų eglės kūrėja, nuolat savo originaliomis idėjomis garsėjanti menininkė Jolanta Šmidtienė.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijos vadovas naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog kibirkščiavo ant grindinio esantis kabelis, maždaug 10 metrų eglutės.

Į gaisravietę atvyko dvi ugniagesių autocisternos ir autokeltuvas.

Ugniagesiai aptvėrė pavojų keliančią vietą nuo eglutės lankytojų ir iškvietė elektros tinklų specialistų.

Pastarieji neilgai trukus pašalino gedimą.

„Svilo laidai – buvo atvykę ugniagesiai, policija“, – portalui lrytas.lt pasakojo prie eglės pirmą Kalėdų dieną atvykę kauniečiai.

Ugniagesiai patikrino ir pačią eglę, ar elektrinės instaliacijos nekelia gaisro pavojaus. Nenustatę tokios grėsmės, jie išvažiavo.

Tai jau antras incidentas su šiųmetine Kauno kalėdine egle – gruodžio 4-ąją ji buvo padegta, policija sulaikė padegėją. Tuomet ugnis sugadino apie 15 kvadratinių metrų eglės dekoracijų ir konstrukcijų, jos buvo skubiai atkurtos. Padaryta žala siekia 26 tūkst. eurų. 

Portalo lrytas.lt žiniomis, iš Norvegijos trumpam paviešėti atvykęs ir egulę padegęs 39 metų emigrantas jau daugiau nei dvi savaites yra gydomas Kaune esančioje psichiatrijos įstaigoje. Kol kas nėra galimybės jo apklausti, neaišku, ar jis bus pakaltinamas ir galės stoti prieš teismą. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.