Gaisras Vilkaviškio rajone – tarsi filmo scenarijus: vyras rastas šulinyje, policija įtaria smurtą prieš moteris Policija praneša apie padegimą

Naktis iš trečiadienio į ketvirtadienį Vilkaviškio rajono ugniagesiams buvo nerami. Atvykę gesinti liepsnojančio namo, ugniagesiai greta esančiame šulinyje aptiko vyrą. Per incidentas namas sudegė, liepsnose žuvo du šuniukai ir katinas. Tuo tarpu policija praneša apie tai, kad namas buvo padegtas, o šulinyje surastas vyriškis galėjo smurtauti prieš dvi moteris.

Vilkaviškio rajone liepsnojo namas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilkaviškio rajone liepsnojo namas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Kerštaujantis pensininkas Vilkaviškio rajone padegė namą, kuriame buvo dvi moterys ir trys keturkojai. Pastarieji žuvo liepsnose.<br> Ugniagesių nuotr.
 Kerštaujantis pensininkas Vilkaviškio rajone padegė namą, kuriame buvo dvi moterys ir trys keturkojai. Pastarieji žuvo liepsnose.<br> Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andrius Vaitkevičius, Loreta Juodzevičienė

Dec 30, 2021, 6:13 AM, atnaujinta Dec 30, 2021, 11:43 AM

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį į Vilkaviškio rajone esantį Gabriškių kaimą skubėjo gausios priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Apie 0 val. 23 min. buvo gautas pranešimas apie tai, kad dega gyvenamasis namas.

Pranešta, kad viduje gali būti žmonių.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilkaviškio rajono ir Kazlų Rūdos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informuoti greitosios pagalbos medikai.

Žuvo du šuniukai ir katinas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad į gaisro vietą nusiųstos 5 autocisternos. Atvykus ugniagesiams, medinis vieno aukšto namas jau degė atvira liepsna. 

Gesindami gaisrą ugniagesiai iš namo išnešė tris dujų balionus. 

Per incidentą nudegė stogas, pradegė perdanga, išdegė namo vidus, apdegė sienos. Gaisravietėje vėliau rasti du žuvę šuniukai ir katinas. Gaisras pilnai užgesintas apie 1 val. 30 min.

Kadangi ugniagesiams buvo pranešta, jog namo viduje gali būti žmogus, gelbėtojai jo ieškojo nuo pat atvykimo momento.

Žmogaus neradus name, ugnagiegesiai pradėjo apžiūrinėti aplink esančią teritoriją. Apie 1 val. 16 min. greta esančiame šulinyje buvo aptiktas vyras.

Pasak ugniagesių, vyras gyvas, sąmonės jis nebuvo praradęs, tačiau buvo sušalęs.

Ugniagesiai vyrą iškėlė iš šulinio ir perdavė medikams. Duomenų apie tai, kad vyriškis būtų nukentėjęs nuo ugnies, nėra.

Policija praneša apie smurtą

Tuo tarpu Marijampolės apskrities policija praneša, kad vyriškis galėjo smurtauti prieš dvi moteris. Pasak policijos, namas buvo padegtas.

Kaip rašoma policijos pranešime, gruodžio 30 d., tiksliai nenustatytu laiku, Vilkaviškio r., Gabriškės kaime, vyras (gim. 1947 m.). smurtavo prieš dvi moteris (gimusios 1957 m. ir 1958 m.), o vėliau padegė gyvenamąjį namą ir iš įvykio vietos pasišalino.

Po įvykio abi moterys (pirminiais duomenimis, namo šeimininkė ir jos nuomininkė) pristatytos į Vilkaviškio ligoninės priėmimo skyrių ir tolimesniam gydymui paliktos šioje ligoninėje.

Įtariamasis iš įvykio vietos pasišalino, tačiau vėliau buvo surastas ir pristatytas į LSMU Kauno klinikas. 

Dažnai pykdavosi

Pilviškiečiai šios sodybos gyventojus vadina keistuoliais.

„Šeimininkė yra priėmusi nuomininkę, o pensininkas, nežinia, – ar nuomininkas, ar sugyventinis. Jis yra atvykęs iš kito rajono. Jie nėra asocialūs asmenys, bet keistoko būdo, dažnai pykstasi“, – pasakojo žmonės.

Sodyba yra gerai žinoma policijos pareigūnams, kuriems joje dažnai tekdavo lankytis dėl trijulės konfliktų.

Pirminiais duomenimis, pensininkas naktį į ketvirtadienį aršiai susipyko su moterimis, jas stipriai sumušė ir nusprendė atkeršyti.

Vyras padegė virtuvę ir verandą. Žmonės kalba, jog įtūžėlis net išėmė durų rankenas, kad sužalotos moterys negalėtų išeiti.

Tačiau jos išsigelbėjo nuo ugnies ir nubėgo šauktis pagalbos pas kaimynus.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?