Savaitgalį ugniagesiai gesino 86 gaisrus, viename iš jų žuvo žmogus

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 86 gaisrų ir atliko 84 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų žuvo žmogus.

 Savaitgalį ugniagesiai gesino 86 gaisrus, viename iš jų žuvo žmogus<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai gesino 86 gaisrus, viename iš jų žuvo žmogus<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-24 12:02

Penktadienį anksti rytą, apie 4 val. 52 min., buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Kaišiadorių rajone, Žaslių seniūnijoje, Totoriškių kaime. Atvykus ugniagesiams, medinis namas degė atvira liepsna, jo stogas jau buvo sukritęs. Apmalšinus liepsnas, viduje buvo rastas vyro kūnas. Tai jau 10-oji auka gaisruose šiemet.

Penktadienį, apie 5 val. 41 min., gyvenamasis namas liepsnojo Kauno rajone, Vilkijoje. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė veranda. Ugniagesiams pavyko išsaugoti namo vidų ir šalia stovintį ūkinį pastatą.

Apie 9 val. 30 min. Šakių rajone, Griškabūdžio miestelyje, atvira liepsna degė medinis daugiabutis namas. Gaisras kilo pirmajame aukšte. Jo metu išdegė vieno kambario butas ir mansarda, buvo nuardytas pastato stogas, mansardos sienos, nugriauti 2 kaminai.

Šeštadienį, apie 6 val. ryto, gyvenamasis namas liepsnojo Joniškio rajone, Kepalių seniūnijoje, Sabačiūnų kaime. Gaisro metu sudegė dalis pastato stogo, pradegė dalis perdangos, kambaryje apdegė ir aprūko lubos ir sienos.

Apie 13 val. 17 min. Vilniuje, Savanorių prospekte, daugiabučio rūsyje, degė sandėliukas. Iš pirmojo aukšto keturių butų ugniagesiai evakavo 4 žmones.

Sekmadienį, apie 7 val. ryto, Utenos rajone, Prūsokiškių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė jo vidus, buvo nuardyta 70 kv. m stogo, nugriauta 40 kv. m sienų.

Apie 15 val. 16 min. Kėdainiuose, Dariaus ir Girėno gatvėje, geležinkelio stoties vestibiulio patalpose degė kavos aparatas. Gaisro metu aprūko vestibiulio sienos ir lubos, išsilydė kavos aparatas.

Apie 14 val. Kauno rajone, Kačerginėje, liepsnojo medinio daugiabučio stogas. Gaisro metu sudegė 70 kv. m stogo, 15 kv. m verandos stogo, viename iš butų apdegė dalis sienos. Dviejuose butuose buvo įrengti autonominiai dūmų detektoriai.

Apie 20 val. 15 min. Švenčionyse, Taikos gatvėje, daugiabučio antrajame aukšte atvira liepsna degė balkonas. Gaisro metu sudegė statybinės atliekos, dalis medinių grindų, apdegė stiklo paketas, nuo karščio įtrūko balkono langas.

Sausio 24-ąją, po vidurnakčio, Ignalinos rajone, Naujojo Daugėliškio kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Jo savininkė iš pastato išėjo iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu ji nenukentėjo, tačiau dėl patirto streso greitosios pagalbos medikai moterį nuvežė į ligoninę. Gaisro metu sudegė namo stogas, ketvirtadalis perdangos, išdegė du kambariai, sudegė namų apyvokos daiktai, išdegė priestatas.

Penktadienį, apie 11 val., buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdos rajone, Kretingalės miestelyje, greitosios medicinos pagalbos automobilis įvažiavo į griovį, o jame yra ligonis. Automobilis buvo pakibęs ant stataus šlaito, todėl kilo pavojus, kad jis gali apsiversti. Ugniagesiai viduje buvusį sunkiasvorį ligonį perkėlė į kitą greitosios pagalbos automobilį, aplink pakibusį automobilį apkasė sniegą ir, naudodami tempimo lynus, ištraukė jį iš griovio.

Šeštadienį, apie 13 avl. 41 min., pranešta, kad Vilniuje, Ukmergės gatvėje, paviršinių nuotekų kolektoriaus statybvietėje, vykdant vidinių klojinių demontavimo darbus, iš bokštelio, esančio statinio viduje, iš 18 m aukščio nukrito darbininkas ir ant jo užkrito dalis vidinių klojinių. Žmogų ugniagesiai aukštalipiai išlaisvino ir iškėlė iš statomo kolektoriaus, tačiau greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį.

Sekmadienį, apie 12 val. 14 min., buvo gautas pranešimas, kad reikia perduoti maistą Šilutės rajono, Rupkalvių kaimo gyventojui, iki kurio sodybos neįmanoma nuvažiuoti, nes kelias apsemtas. Ugniagesiai gelbėtojai, pralaužę ledą, sodybą pasiekė su gelbėjimo rogėmis ir perdavė maisto produktus gyventojui.

Apie 19 val. 49 min. pranešta, kad Švenčionių rajone, Kaltanėnų seniūnijoje, Šakališkės kaime, Žeimenų ežere rastas moters kūnas. Ugniagesiai jį ištraukė iš eketės ir nugabeno į krantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.