Pastabus Ignalinos pareigūnas greta degančio namo išgelbėjo senolę

Utenos apskrities VPK Ignalinos r. PK Veiklos skyriaus tyrėjas Antanas Dervinis, atsidūręs laiku ir vietoje padėjo išvengti didelės nelaimės.

 Pastabus Ignalinos pareigūnas greta degančio namo išgelbėjo senolę.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Pastabus Ignalinos pareigūnas greta degančio namo išgelbėjo senolę.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Utenos apskrities VPK Ignalinos r. PK Veiklos skyriaus tyrėjas Antanas Dervinis.<br> Utenos apskrities VPK nuotr.
 Utenos apskrities VPK Ignalinos r. PK Veiklos skyriaus tyrėjas Antanas Dervinis.<br> Utenos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 2:26 PM, atnaujinta Jan 31, 2022, 2:31 PM

Kaip rašoma Utenos apskrities VPK pranešime, šių metų sausį netikėta nelaimė užklupo Ignalinos r., Naujajame Daugėliškyje gyvenančią senolę.

„Naktį, iš sausio 23 d. į sausio 24 d., apie 1 val., važiuodamas iš Ignalinos į namus pro Naujojo Daugėliškio kaimą, pastebėjau namo viduje įtartinai keistą šviesą, kuri nebuvo panaši į elektros šviesą. Sustojęs apžiūrėti, įsitikinau, kad namo viduje kilo gaisras, nedelsdamas paskambinau skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Tuo pačiu metu, krūmuose pastebėjau basą senolę.

Moteris dusdama nuo dūmų sugebėjo išbėgti į lauką, tačiau pasiklydo tamsoje. Nors ir turėjo rankoje telefoną, bet dėl silpno regėjimo išsikviesti pagalbos jei nepavyko“, – dalinosi mintimis apie įvykį Antanas Dervinis.

Niekas nežino, kaip ši nelaimė būtų pasibaigusi, jeigu pareigūnas būtų nepastebėjęs, likęs abejingas ir nebūtų sustojęs. Saugiai įsisodinęs moterį į savo automobilį, jis iškvietė greitąją pagalbą.

„Nežinia, kaip būtų buvę, jeigu būčiau važiavęs nors keliomis minutėmis anksčiau, ko gero, pravažiavęs ir nepastebėjęs ugnies židinio namo viduje. Naktis buvo šalta, daug sniego, senolės sveikatai ir gyvybei buvo kilęs realus pavojus“, – pasakojo pareigūnas.

Tai jau antras įvykis, kai šis pareigūnas išgelbėja žmogaus gyvybę. 2016 m. balandžio 22 d. tarnybos metu Antanas Dervinis su kolega Irmantu Staliausku Ignalinoje, Geležinkelio g., esančiame name kilus gaisrui, taip pat išgelbėjo vyro gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.