Žolės degintojai nesnaudžia: Trakų rajone užfiksuotas pirmasis šiemet žolės gaisras

Kovo 1 d. Trakų rajone buvo užfiksuotas pirmasis šiemet žolės gaisras. Liepsnojo net 30 arų žolės plotas.

 Žolės degintojai nesnaudžia: Trakų rajone užfiksuotas pirmasis šiemet žolės gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Žolės degintojai nesnaudžia: Trakų rajone užfiksuotas pirmasis šiemet žolės gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 11:02 AM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, jog apie 15 val. 26 min. buvo pranešta, kad Trakų rajone, Aukštadvario seniūnijoje, Čekelių kaime, dega 5 arai žolės. Tačiau atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad liepsnoja net 30 arų žolės plotas.

Nors gaisras buvo užgesintas per pusvalandį, ugniagesiai griežtai įspėja gyventojus nedeginti pernykštės žolės, nes yra buvęs atvejų, kai nuo padegtos žolės užsidegė po keliolika gyvenamųjų namų ar gesindami liepsnojančią pievą užduso ir žuvo žmonės.

„Be to, žolės degintojai bus griežtai baudžiami“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas. „Ugniagesiai jau pradėjo ruoštis žolės gaisrams, tad žolės degintojai bus kontroliuojami visais įmanomais būdais – bus rengiami pareigūnų reidai, naudojami dronai ir kita technika, kuri padės apžvelgti didelį atvirų teritorijų plotą ir nustatyti padegėjus“, – J.Targonskas.

Už sausos žolės deginimą nesilaikant numatytų reikalavimų gresia administracinės baudos nuo 30 eurų iki 350 eurų, be to, gali būti vertinama ir padaryta žala aplinkai.

Pernai atvirosiose teritorijose kilo 2165 gaisrai, t. y. 26 proc. visų gaisrų. Jų metu išdegė daugiau kaip 1,13 tūkst. hektarų pievų, ražienų ir miškų. Už aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimą deginant sausą žolę, nendres, javus, nukritusius lapus, šiaudus, laukininkystės ir daržininkystės atliekas 2021 m. buvo surašyta 30 protokolų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.