Į Biržų rajono žirgyną įsisukusios liepsnos šeimos verslui pridarė penkiaženklių nuostolių

Drąseikių kaime (Biržų r.) nuo metalinės krosnelės įsiplieskęs gaisras nuniokojo šeimos verslui priklausančio Biržų žirgyno maniežo dalį.

Gaisras plykstelėjo toje maniežo dalyje, kur stovėjo metalinė krosnelė.
Gaisras plykstelėjo toje maniežo dalyje, kur stovėjo metalinė krosnelė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 2:09 PM

„Liepsnos sunaikino manieže laikytus apdovanojimus, diplomus ir kitą atributiką“, – sakė žirgyno šeimininkė Sonata Aukštikalnienė.

Moteris guodžiasi tik tuo, kad liepsnos neįsisuko į kitą maniežo pusę, kurioje laikomi pašarai, įrengta balninė ir saugomas jodinėjimo inventorius.

40 metrų ilgio ir 15 metų pločio pastatas yra iš metalinių konstrukcijų. Sienos apkaltos lentomis, stogas – šiferiu. Paryčiais kilusį gaisrą pastebėjo ir visus ant kojų sukėlė žirgyno kaimynystėje gyvenantys žmonės. Šeimininkai gyvena už 5 kilometrų esančiame kitame kaime. Apie pavojų žmonės pranešė paskambinę žirgyno savininkams, buvo iškviesti ugniagesiai. S.Aukštikalnienė sakė, kad gaisravietę jos vyras pasiekė beveik tuo pačiu metu kaip ir ugniagesiai.

Žirgai laikomi uždaryti kitame pastate esančioje arklidėje, jiems pavojus nekilo, jų neprireikė ginti į lauką.

Gaisras plykstelėjo toje maniežo dalyje, kurioje įrengtas persirengimo ir poilsio kambarys. Ten stovėjo senovinė metalinė krosnelė.

Biržų ugniagesių atstovė Angelė Darčkienė sakė, kad iš šio kambario ir išplito liepsnos. S.Aukštikalnienės teigimu, iš vakaro krosnelė buvo pakurta.

Nedidelė krosnis šilumą išlaiko apie porą valandų, bet to užtenka, kad pajodinėti susirinkę žmonės spėtų šiltame kambaryje persirengti.

Pirminiais skaičiavimais, nuostoliai siekia 15–20 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.