Apgaulingas ledas šiemet pražudė 8 žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet šalies ugniagesiai gelbėtojai vandenyje ir ant ledo atliko 48 gelbėjimo darbus.

Apgaulingas ledas šiemet pražudė 8 žmones.<br> PAGD nuotr.
Apgaulingas ledas šiemet pražudė 8 žmones.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 11:34 AM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, jų metu jie išgelbėjo 5 žmones ir ištraukė 13 skenduolių, 8 iš jų nuskendo įlūžę.

Kovo 13 d. skaudi nelaimė įvyko Alytaus rajone, Daugų seniūnijoje, Rakatanskų kaime. Rakatanskų ežere, tikrindami ledo storį, įlūžo ir nuskendo tėvas su sūnumi. Ugniagesiai gelbėtojai jų kūnus surado už 50 m nuo kranto.

Nors ledas ant vandens telkinių jau daug kur aptirpęs, tai nestabdo žvejų entuziazmo. Pasak Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Juozo Kirkos, ežerų krašte ledas dar pakankamai tvirtas, bet pavasaris daro savo, upeliuose sušilęs vanduo įteka į ežerus ir gali nutirpdyti ledą pakrantėse: „Naktį pašalus ir ryte žvejams atvykus ant ledo, dieną jie gali nuo jo nebenulipti, nes atitirpsta pakraščiai. Ypač pavojingos vietos – prie meldynų, kur įteka upeliai, kur įšalę kokie nors daiktai, nuvirtę medžiai.“

R.Kirka žvejams pataria turėti su savimi smaigus, virvę, ant ledo neiti po vieną, naudoti ne grąžtą, o ledo kirtiklį – peikeną.

„Labai gerai būtų, kad žvejai įsigytų ir neskęstančius žvejo kostiumus. Nors jie ir nepigūs, gyvybė svarbiau. Vykstant žvejoti, artimiesiems būtina pranešti, prie kokio ežero važiuoja, o kadangi ežerai dideli, prie jų daug privažiavimų, informuoti, ir nuo kokios gyvenvietės pusės atvažiuos prie jų. Prieš keletą metų ir Ignalinos rajone nuskendo žvejys, nors ledas buvo tvirtas, jis įlūžo toje vietoje, kur įteka upelis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?