Pasvalio rajone apsivertė autobusas: juo vyko karo pabėgėliai – mamos ir vaikai iš Ukrainos Nukentėjo 9 moterys ir 2 nepilnamečiai

Pasvalio rajone, prie Saločių miestelio, ketvirtadienį ryte nuo kelio nuvažiavo ir apsivertė autobusas, yra nukentėjusių žmonių, pranešė Bendrasis pagalbos centras. Autobusu vyko karo pabėgėliai – mamos ir vaikai iš Ukrainos. Per avariją nukentėjo 11 žmonių.

Avarija Pasvalio rajone.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Avarija Pasvalio rajone.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 6:58 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 8:09 AM

Pirminiais duomenimis, autobusas nuo kelio nuvažiavo apie 6 val., kiek viso žmonių nukentėjo – kol kas neaišku.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Panevėžio greitosios medicinos pagalbos stočiai, Panevėžio apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

lrytas.lt gavo informacijos iš Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiojo specialisto Tado Martinaičio apie tai, jog autobusu važiavo vaikai ir jų mamos.

„Stipriai sužalotų žmonių nėra, tačiau ne vienas nukentėjęs yra išvežtas į ligoninę. Autobuso vairuotojas – blaivus“. – T.Martinaitis.

Edita Zdanevičienė BNS sakė, kad pirminiais, duomenimis, vyko 53 keleiviai. Autobusu vyko karo pabėgėliai – mamos ir vaikai iš Ukrainos.

„Ant šono autobusas buvo apvirtęs, papildomos greitosios medicinos pagalbos pajėgos buvo nusiųstos ir nukentėjusiems vietoje teikė pagalbą, kiek konkrečiai patyrė sužalojimų, neturim duomenų“, – BNS sakė E. Zdanevičienė.

Jos žiniomis, dabar pabėgėliai laikinai apsistojo Saločių kultūros namuose, jų nugabenimą organizavo Pasvalio rajono savivaldybė.

Avariją patyręs autobusas kelio neužtvėrė, eismas nebuvo apribotas.

Penktadienį Policijos departamentas pranešė, kad per avariją iš viso nukentėjo 11 žmonių - 9 moterys ir 2 nepilnamečiai.

Kaip rašoma policijos pranešime, kovo 17 d. apie 6 val. 16 min. kelio Panevėžys-Pasvalys-Ryga 60-ame km, autobusas „Volvo“, vairuojamas vyro (gim. 1954 m.), nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Eismo įvykio metu nukentėjo autobuse važiavę moteris (gimusi 1987 m.), moteris (gimusi 1948 m.), moteris (gimusi 1971 m.), kurios dėl įvairių kūno sužalojimų paguldytos į Panevėžio ligoninę, o nepilnametis (gim. 2016 m.), moteris (gimusi 1991 m., moteris), moteris (gimusi 1965 m.), nepilnametis (gim. 2008 m.), moteris (gimusi 1960 m.), moteris (gimusi 1966 m.), moteris (gimusi 1996 m.), moteris (gimusi 1993 m.) suteikus medicinos pagalbą ligoninėje, gydomi ambulatoriškai.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.