Trečiadienio eismo įvykiai: sužeisti 3 žmonės

Kovo 16-ąją, trečiadienį, pirminiais duomenimis, 3-uose eismo įvykiuose sužeisti 3 žmonės.

 Trečiadienio eismo įvykiai: sužeisti 3 žmonės.<br> LKPT nuotr.
 Trečiadienio eismo įvykiai: sužeisti 3 žmonės.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-17 10:25

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba, popietę, Vilniuje, Pilaitės prospekte, priešais sankryžą su Papilėnų gatve, 54 metų moteris, automobiliu „Hyundai ix35“ persirikiuodama iš pirmosios eismo juostos į antrąją, susidūrė su antrąja juosta tiesiai važiavusiu „Toyota Yaris Verso“, kurį vairavo 58-erių moteris. Nukentėjo „Hyundai“ vairuotoja, ji pristatyta į ligoninę.

Taip pat popietę, Palangoje, Ganyklų ir Druskininkų gatvių sankryžoje, automobilį „Volvo XC60“ vairavęs 78 metų vyras, pirminiais duomenimis, apakintas saulės, nepastebėjo į pėsčiųjų perėją įėjusio pėsčiojo ir jį partrenkė. Nukentėjo 29 metų pėsčiasis, Ukrainos pilietis, jis, pirminiais duomenimis, buvo neblaivus.

Po šeštos vakaro, Kaune, Taikos prospekte, pėsčiųjų perėjoje, degant žaliam šviesoforo signalui, elektriniu paspirtuku važiuodamas 13 metų berniukas partrenkė pėsčiąją. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežta 81 metų pėsčioji.

Per parą užregistruoti, pirminiais duomenimis, 43 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvykių neįvyko.

Transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais – 11 atvejų (Rietavo savivaldybėje (apie 20 val.) ir Anykščių – 2 (apie 19 val. 20 min. ir apie 23 val. 09 min. magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis), Kaišiadorių (apie 22 val. 15 min.), Kelmės (apie 7 val. 21 min.), Lazdijų (apie 23 val. 23 min.), Plungės (apie 21 val. 50 min.), Radviliškio (apie 22 val. 30 min.), Raseinių (apie 19 val. 30 min.), Rokiškio (apie 18 val. 33 min.), Vilniaus (apie 6 val. 52 min.) rajonuose)).

Pastaba. Informacija parengta pagal pirminius duomenis, įvestus į Eismo įvykių informacinę sistemą.

Lietuvos kelių policijos tarnyba akcentuoja ir dar kartą atkreipia suaugusiųjų dėmesį į tai, kad motorinių dviračių, įskaitant ir elektrinių paspirtukų (greitis iki 25 km/val., galia iki 1 kW), vairuotojai privalo vykdyti dviračių vairuotojams Kelių eismo taisyklėse nustatytus reikalavimus (VIII skyrius „Reikalavimai dviračių vairuotojams“).

Taip pat dviračiu (ir elektriniu paspirtuku) draudžiama kirsti važiuojamąją kelio dalį važiuojant pėsčiųjų perėja. Privaloma prieš perėją nulipti nuo dviračio (elektrinio paspirtuko) ir jį vestis per perėją.

Akcentuoja ir tai, kad dviračiu važiuoti važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims (išklausiusiems nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims). Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti dviračiu važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.