Savaitgalį liepsnojo gyvenamieji namai, viename iš gaisrų žuvo žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 274 gaisrų ir atliko 76 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų žuvo žmogus.

 Savaitgalį liepsnojo gyvenamieji namai, viename iš gaisrų žuvo žmogus.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį liepsnojo gyvenamieji namai, viename iš gaisrų žuvo žmogus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-21 10:11, atnaujinta 2022-03-21 10:16

Šeštadienio naktį, apie 2 val. 12 min., buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, Šėtos miestelyje, atvira liepsna dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Apmalšinę liepsnas, ugniagesiai viduje rado apdegusį žmogaus kūną.

Penktadienį, apie 14 val. 34 min., Tauragėje, Gaurės gatvėje, gaisras kilo garažų paskirties pastate, sublokuotame iš 7 sujungtų pastatų. Viename iš jų užsidegė ardomas automobilis „Nissan“, nuo jo liepsnos persimetė į įvairias automobilių detales, kurios buvo sukrautos į 10 m ilgio ir 2 m aukščio krūvą. Nuo karščio užsidegė ir medinės stogo konstrukcijos. Ugniagesiai atidarė dviejų gretimų pastatų vartus ir išstūmė kemperį, išnešė batutus ir šokinėjimo aikštelę, savininkai išvarė 4 automobilius.

Gaisro metu sudegė įvairios automobilių degiosios detalės, apdegė 1000 kv. m stogo konstrukcijų, buvo nuardyta 300 kv. m skardinio stogo dangos.

Apie 15 val. 33 min. pranešta, kad Kaune, Savanorių prospekte, metalo apdirbimo ceche dega buitinės patalpos. Gaisro metu sudegė šaldytuvas, mikrobangų krosnelė, apdegė patalpa, aprūko gamybinis cechas.

Apie 22 val. 49 min. Švenčionių rajone, Švenčionėliuose, degė gyvenamajame namo rūsyje įrengta patalpa ir joje buvę daiktai. Autonominis dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Šeštadienį, apie 6 val. ryto, Rokiškio rajone, Kamajų seniūnijoje, Verksnionių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Viduje buvusi moteris buvo išvesta iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu išdegė mansarda, sudegė joje buvę namų apyvokos daiktai, 110 kv. m stogo dangos ir konstrukcijų. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 13 val. Vilniaus rajone, Šatrininkų seniūnijoje, Karklėnų kaime, liepsnojo apleistas medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu jis sudegė, apdegė šalia stovinčio medinio ūkinio pastato siena ir dalis stogo, išdegė apie 200 arų žolės.

Apie 16 val. 16 min. Klaipėdos rajone, Gargžduose, Skinijos take, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė stogo konstrukcijos, išdegė dalis namo vidaus.

Apie 18 val. 20 min. Šalčininkų rajone, Gerviškių seniūnijoje, Stasylų kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardytas jo stogas, išdegė dalis vidaus patalpų. Ugniagesiai išsaugojo už 2 m esančią lauko virtuvę. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 18 val. 11 min. Kalvarijos savivaldybėje, Sangrūdos seniūnijoje, Mergutrakio kaime, atvira liepsna degė medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo stogas, sienos, 11 vištų ir 2 antys, namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo šalia stovintį kluoną.

Apie 20 val. 20 min. Kaune, Šertvių gatvėje, liepsnojo medinis sodo namelis. Gaisro metu sudegė pastato stogas, pradegė perdanga, išdegė vidus. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį vakare Vilniaus ugniagesiai vyko į Kelmijos Sodų 54-ąją gatvę išlaisvinti mergaitės, kurios koja buvo užstrigusi tarp dviračio pedalų ir rėmo. Greitosios pagalbos medikų pagalbos mergaitei neprireikė.

Apie 18 val. Prienų ugniagesiai skubėjo į pagalbą medikams. Pakruonio seniūnijoje, Bačkininkų kaime, miško šlaite buvo sužeistas žmogus, kurį ugniagesiai gelbėtojai apie 100 m nešė iki greitosios pagalbos medikų automobilio.

Sekmadienį, apie 17 val. 06 min., buvo gautas pranešimas, kad Mažeikių rajone, Viekšniuose, nukrito parasparnis. Atvykus ugniagesiams, nukentėjusysis buvo išsilaisvinęs. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai 179 kartus vyko gesinti degančios žolės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.