Aiškinasi Šiaulių rajone įvykusios tragedijos detales: traktorininkas nepamatė kolegos

Darbo inspekcija aiškinasi 42 metų vyriškio žūtimi pasibaigusios nelaimės prie Šiaulių rajone esančio sąvartyno įsikūrusioje įmonėje aplinkybes. Gali būti, kad kaltu bus pripažintas pats nelaimėlis.

Avarija,traktorius,policija,autoįvykis<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Avarija,traktorius,policija,autoįvykis<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 2:34 PM

Nelaimė įvyko Jurgeliškių (Šiaulių r.) kaime esančiame Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centre (ŠRATC).

Greitosios pagalbos medikai gavo žinią, kad sunkiasvoris traktorius pervažiavo darbuotojui kojas, bet paaiškėjo, kad neišvengta tragedijos.

Nelaimė įvyko, kai pirminio rūšiavimo angare atbuline eiga ėmė važiuoti teleskopinis krautuvas „Kramer“. Jį vairuojantis darbuotojas nepamatė kolegos, jį parbloškė ir mirtinai sužalojo.

Kas kaltas dėl žūties, aiškinasi pareigūnai. Jie tiria, ar darbininkas apskritai galėjo būti greta važiuojančio sunkiasvorio krautuvo.

Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių teritorinio skyriaus vyriausiasis inspektorius Aidas Šiurkus sakė, kad sunkiasvoris krautuvas apynaujis, jo techninė būklė nekelia abejonių: „Patikrinome vietoje – važiuojant atbuline eiga veikia ir garso, ir šviesos įspėjamieji signalai.“

Pasak vyriausiojo inspektoriaus, ŠRATC darbuotojai buvo aprūpinti asmeninėmis saugos priemonėmis, vilkėjo šviesą atspindinčius drabužius: „Kol kas sunku pasakyti, kodėl įvyko ši tragedija.“

A.Šiurkus sakė, kad darbe žuvęs vyriškis įmonėje dirbo vos porą mėnesių, bet negali būti laikomas naujoku, mat tą patį darbą dirbo anksčiau šia veikla užsiimančioje įmonėje.

Nelaimė įvyko sąvartyno pašonėje esančioje mechaninio biologinio atliekų perdirbimo gamykloje. Ją neseniai iš privataus operatoriaus perėmė Šiaulių regiono savivaldybių valdomas ŠRATC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.