Trečiadienio eismo įvykiai – sužeista 17 žmonių, žuvo pėsčiasis

Kovo 23 dieną, trečiadienį, pirminiais duomenimis, 12-oje eismo įvykių sužeista 17 žmonių, daugiausia – vairuotojų ir keleivių.

 Trečiadienio eismo įvykiai – sužeista 17 žmonių, žuvo pėsčiasis<br> LKPT nuotr. 
 Trečiadienio eismo įvykiai – sužeista 17 žmonių, žuvo pėsčiasis<br> LKPT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-24 11:04

Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, jog nukentėjo 5 nepilnamečiai: 2 keleiviai, mopedo ir motociklo vairuotojai, pėsčiasis. Viename įvykyje nukentėjo 3 žmonės, 4-iuose įvykiuose – po 2 asmenis. Žuvo 18 metų pėsčiasis (tamsiuoju paros metu).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 7, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 3, nuvažiavimų nuo kelio – vienas atvejis, taip pat susidūrimas su laukiniu gyvūnu. 2-uose įvykiuose (Vilniuje ir Panevėžyje) dalyvavo dviračių vairuotojai, viename – elektrinio paspirtuko vairuotojas (Šiauliuose nukentėjo šia transporto priemone važiavęs 23 metų vaikinas ir automobilio 29-erių vairuotoja). Tamsiuoju paros metu įvyko 4 eismo įvykiai. Miestuose – 8 įvykiai (Kaune ir Klaipėdoje – po 2, Lazdijuose, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje). Kiti eismo įvykiai įvyko Kauno, Kėdainių, Plungės, Rokiškio rajonuose.

Vakare, po dešimtos, Klaipėdoje, H. Manto gatvėje (apšviestas ruožas), automobiliai „BMW 540“, vairuojamas 45 metų vyro, ir „Audi A6“, kurį vairavo 23 metų vaikinas, partrenkė ir mirtinai sužalojo į važiuojamąją kelio dalį įėjusį 18 metų pėsčiąjį.

Pusę aštuntos ryto, Plungės rajone, magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga, automobilio „Ford Galaxy“ 18 metų vairuotojas lenkė kitas transporto priemones ir, baigdamas manevrą, pastebėjęs kliūtį priekyje (jo važiavimo juostoje dirbančius kelininkus) bei vengdamas susidūrimo, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėjo 19-os ir 58 metų keleiviai. Dar 2 keleiviai, 21-erių ir 47-erių vyrai, kaip ir vairuotojas, pirminiais duomenimis, nesužeisti.

Prieš devintą ryto, Kauno rajone, Šakių kaime, Paribio ir Tylos gatvių sankryžoje, automobilis „Volvo XC90“, vairuojamas 40 metų moters, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, kur susidūrė su 32 metų moters vairuojamu automobiliu „Kia Sportage“. Per įvykį nukentėjo abi vairuotojos ir pastarojo automobilio 5 metų keleivė.

Pavakarę, Lazdijuose, Vilniaus ir Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje (krašto kelyje Leipalingis–Lazdijai–Kalvarija), automobilis „Citroën C2“, vairuojamas 36 metų vyro, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio mopedo „Piaggio“ ir su juo susidūrė. Nukentėjo mopedo 16 metų vairuotojas (teisę vairuoti jis turi) ir su juo važiavęs 15-metis paauglys, abu nuvežti į ligoninę.

Prieš aštuntą vakaro, Kaune, Saulėgrąžų gatvėje, į priekyje važiavusį ir dešinėn sukusį automobilį „Renault Mégane“, vairuojamą 50 metų vyro, atsitrenkė motociklas „KTM“. Nukentėjo motociklą vairavęs 17-metis vaikinas (teisę vairuoti turi).

Vakare, prieš septintą, Vilniuje, Birutės gatvėje, dviračių take 28 metų vyras, dviračiu lenkdamas ta pačia kryptimi važiavusį kitą dviratininką, susidūrė su priešpriešiais važiavusiu dviračiu, kurį vairavo ir nukentėjo 37 metų vyras.

Aštuntą vakaro, Rokiškio rajone, krašto kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, su į važiuojamąją kelio dalį įbėgusiu briedžiu susidūrė greitosios medicinos pagalbos automobilis „Renault Master“. Nukentėjo 40 metų vairuotojas ir 60 metų keleivė.

Per parą – 51 eismo įvykis. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Klaipėdoje, Panevėžyje).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 10 (Klaipėdoje (apie 19 va. 56 min.) ir Kelmės (apie 19 val. 26 min.), Radviliškio – 2 (apie 00 val. 10 min. magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai ir apie 20 val. 14 min.), Rokiškio (apie 19 val. 57 min.), Šakių (apie 19 val. 13 min.), Šilalės (apie 16 val. 40 min.), Utenos (apie 6 val. 45 min. magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis), Zarasų – 2 (apie 18 val. 51 min. ir apie 19 val. 19 min.) rajonuose)).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.