Savaitgalį ugniagesiai dirbo be atokvėpio: viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 282 gaisrus, iš jų 168 atvirosiose teritorijoje, ir atliko 62 gelbėjimo darbus.

 Savaitgalį ugniagesiai dirbo be atokvėpio: viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai dirbo be atokvėpio: viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-04 10:58

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, jog viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus. Sekmadienį pavakary Rokiškio rajone, Rokiškio kaimiškojoje seniūnijoje, Iciūnų kaime, degė žolė. Gesindamas gaisrą apdegė vyras. Nukentėjusįjį greitosios pagalbos medikai nuvežė į gydymo įstaigą. Gaisro metu išdegė 50 arų žolės.

Penktadienio naktį didelis gaisras kilo Elektrėnų savivaldybėje, Semeliškių seniūnijoje, Jokūbiškių kaime. Čia atvira liepsna degė lentpjūvė ir už 70 m esanti biokuro krūva. Gaisro metu sudegė 120 kv. m lentpjūvės administracinių patalpų, priblokuota katilinė, dvi patalpos pirmajame aukšte, priestatų vidus, kuriuose buvo ūkio reikmenys ir mediena, stoginė, kurioje buvo medžio apdirbimo įrenginiai ir medienos produkcija, išdegė 35 arai žolės. Ugniagesiai išsaugojo šalia biokuro stovintį pastatą. Priešgaisrinė signalizacija pastate buvo įrengta.

Apie 10 val. Visagino savivaldybėje, Drūkšinių kaime, liepsnojo 5 statybiniai konteineriai, kuriuose buvo sukrautos apsauginės priemonės ir statybinės medžiagos.

Apie 14 val. 14 min. Šiauliuose, Vytauto gatvėje, daugiabučio antrajame aukšte, balkone, degė mediniai balkono rėmai ir lubos, nuo karščio išdužo stiklai.

Apie 19 val. 54 min. Vilniuje, Dzūkų gatvėje, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė ir buvo išardyta 60 kv. m stogo. Autonominiai dūmų detektoriai name buvo įrengti.

Apie 20 val. 28 min. Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, Narėpų kaime, degė gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 200 kv. m stogo, 60 kv. m gipsinių lubų, aprūko ir vandeniu buvo sulieti palėpėje įrengti kambariai. Dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Šeštadienį, apie 15 val. 21 min., Utenoje, Algirdo gatvėje, liepsnojo gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė stogas, palėpė, apdegė sienos, pradegė ir buvo išardyta perdanga, sulietas pirmasis aukštas. Ugniagesiai nuo ugnies apsaugojo ūkinį pastatą. Dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Sekmadienį po vidurnakčio Elektrėnų savivaldybėje, Vievio seniūnijoje, Pugainių kaime, atvira liepsna degė automobiliai „Lexus 450RX“ ir „Mitsubishi Pajero“. Gaisro metu automobiliai sudegė, apdegė šalia stovėjęs šiltnamis, išsilydė gyvenamojo namo lietvamzdis. Įtariamas padegimas.

Apie 5 val. 14 min. Kaune, M.Gimbutienės gatvėje, liepsnojo medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė stogas ir medinis priestatas. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 13 val. 34 min. Varėnos rajone, Kaniavos seniūnijoje, Karaviškių kaime, degė malkinė ir didelis plotas žolės. Gaisro metu sudegė malkinė, išdegė apie 2 ha pievos, apie 1 ha miško jaunuolyno bei durpingos miško paklotės.

Apie 16 val. 48 min. buvo gautas pranešimas, kad Jonavos rajone, Upninkų seniūnijoje, Saleninkų kaime, dega žolė, o ugnis plinta tvarto link. Atvykus ugniagesiams, klojimas ir didelis plotas žolės bei miško paklotės degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė medinis ūkinis pastatas ir viduje buvę žemės ūkio reikmenys, išdegė apie 0,5 ha žolės ir miško paklotės. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo gyvenamąjį namą ir 2 ūkinius pastatus. Gaisrą gesinti padėjo miškininkai ir vienas savanoris ugniagesys.

Apie 19 val. 25 min. Panevėžyje, Pažangos gatvėje, atvira liepsna degė gyvenamajame name įrengta pirtis. Gaisro metu išdegė priepirtis ir pirtis, aprūko kitos patalpos. Dūmų detektorių name nebuvo.

Apie 22 val. 35 min. Utenos rajone, Leliūnų seniūnijoje, Vieteikių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus. Dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Šeštadienį, apie 08 val. 07 min., buvo gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Kuršėnuose, Ventos upėje plūduriuoja žmogaus kūnas. Ugniagesiai vyro kūną ištraukė.

Apie 9 val. 43 min. pranešta, kad Raseinių rajone, Kalnujų seniūnijoje, Pašaltuonio III kaime, Šaltuonos upelyje matomas skenduolis. Vyro kūną ištraukė ugniagesiai.

Sekmadienį, apie 15 val. 43 min., gautas pranešimas, kad Rokiškio rajone, Kavoliškio kaime, vaikas įkrito į šulinį. Atvykę ugniagesiai ištraukė mergaitę ir perdavė ją greitosios pagalbos medikams.

Apie 14 val. 04 min. pranešta, kad Molėtų rajone, Dubingių seniūnijoje, Sabaliankos viensėdyje, automobilis „Nissan Micra“ nuriedėjo į tvenkinį. Viduje žmonių nebuvo. Ugniagesiai ištraukė už 10 m nuo kranto nuskendusį automobilį.

Penktadienį rytą buvo gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Bubių seniūnijoje, Jusaičių kaime, tvarte arklys įkrito į srutų duobę. Atvykę ugniagesiai arklį ištraukė, paguldė sausoje vietoje ant šiaudų ir šiltai užklojo. Apie įvykį buvo informuoti Lietuvos gyvūnų globos draugijos Šiaulių skyriaus darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.