Ugniagesiai papasakojo apie dramatišką žvejo gelbėjimo operaciją

Sekmadienio naktį, apie 2 val. 21 min., buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Kruonio seniūnijoje, Darsūniškio kaime, Nemune skęsta ir pagalbos šaukiasi iš valties iškritęs vyras.

 Žveją išgelbėjo Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai R.Česonis (kairėje) ir D.Lekavičius. <br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
 Žveją išgelbėjo Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai R.Česonis (kairėje) ir D.Lekavičius. <br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 1:03 PM, atnaujinta May 3, 2022, 10:44 AM

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ papasakojo Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, pirmieji į nelaimės vietą atvykę Kruonio ugniagesiai valtimi nusiyrė nuo kranto, tačiau net ir su prožektoriais nieko negalėjo įžiūrėti.

Netrukus jiems į pagalbą atskubėjo Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai.

„Mums atvykus, pagalbos šauksmo nebesigirdėjo. Žvejai tik nurodė kryptį, iš kur jis sklido, – sakė Kaišiadorių PGT skyrininkas Rimgaudas Česonis. – Laimei, kad vyro pagalbos šauksmą girdėjo kiti žvejai ir iškvietė pagalbą. Su skyrininku Dariumi Lekavičiumi sėdome į motorinę valtį ir pradėjome paiešką. Maždaug už 130 metrų pastebėjome tuščią valtį, manėme, kad jau nebespėjome, tačiau priplaukę arčiau pamatėme, kad žmogus paniręs po vandeniu, o jo kojos įstrigusios guminėje valtyje.“

Sušalęs ir pavargęs žmogus buvo ištrauktas iš vandens, parplukdytas į krantą ir perduotas ten jau laukusiems medikams.

Pasak R.Česonio, vyras buvo silpnas, tik patvirtino, kad valtyje buvo vienas.

„Vandenyje jis prabuvo apie valandą, nes nuo mūsų tarnybos iki nelaimės vietos buvo apie 30 km. Jį išgelbėjo tai, kad jis dėvėjo specialius termodrabužius ir gelbėjimo liemenę,“ – sakė skyrininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.