Per plauką tragedijos išvengusi Panevėžio rajono gyventoja perspėja kitus

„Noriu perspėti ir kitus, kad virtuvėje prie viryklės nekabintų jokių žaislų ar kitų nereikalingų daiktų“, – kalbėjo per gaisrą vos gyva likusi 76 metų moteris.

Moteris svarstė, kad virtuvėje ji greičiausiai drabužiais užkabino viryklės jungiklį – mat staiga plykstelėjo ugnies liežuviai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Moteris svarstė, kad virtuvėje ji greičiausiai drabužiais užkabino viryklės jungiklį – mat staiga plykstelėjo ugnies liežuviai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 6:26 AM

Dembavoje (Panevėžio r.) daugiabučiame name gyvenanti moteris įsitikino, kad ir virtuvėje tyko pavojai, todėl ant viryklės gaminant maistą reikia visada būti budriam.

„Jei ne kaimynai, tikrai būčiau sudegusi“, – aimanavo garbaus amžiaus moteris. Tądien ji ant dujinės viryklės pastatė nedidelį puodą – virė bulves, į jį įpylė šiek tiek aliejaus. Kol bulvės virė, moteris nuėjo į kambarį.

Dembaviškė prieš kelis mėnesius buvo sunkiai susižeidusi galvą, todėl dabar jai sunku smulkiai prisiminti nelaimės detales.

Moteris svarstė, kad virtuvėje ji greičiausiai drabužiais užkabino viryklės jungiklį – mat staiga plykstelėjo ugnies liežuviai.

Užkaistame puode su bulvėmis ir taip buvo likę nedaug aliejaus, todėl plykstelėjus liepsnoms jis dar labiau įkaito ir į visas puses pažiro žiežirbos. Paskui užsidegė puode esantis aliejus.

Liepsnos persimetė į šalia gartraukio kabančią žaislinę beždžionėlę, o nuo jos – į moters plaukus. Panikos apimta dembaviškė puolė į vonią ir atsukusi čiaupą pakišo galvą po tekančiu vandeniu. Tada ji ėmė šauktis šalia gyvenančių kaimynų pagalbos.

Žmonėms net nespėjus atverti durų ji vėl nuskubėjo atgal į dūmuose skęstantį savo butą.

Moters kaimynas sakė, kad išgirdęs skambutį į duris jas atidarė, bet laiptinėje nieko nebuvo.

Laiptinėje buvo juntamas dūmų tvaikas, o kaimynės buto durys buvo praviros, todėl vyras iš karto suprato, kad jai kažkas nutiko.

„Bute dūmų buvo pilnas kambarys. Greitai atidariau balkono langus ir laiptinės duris, kad dūmai prasisklaidytų“, – sakė dembaviškis.

Virtuvėje jis užsuko dujų sklendę, ir liepsnos viryklėje iškart užgeso. Iš puode virtų bulvių liko tik degėsių krūva. Kadangi per gaisrą jokie baldai neapdegė, o liepsnos buvo užgesintos, šeimininkė ugniagesių nekvietė.

Tik vėliau patarta draugės ji išsikvietė medikus. Apdegusi moteris buvo nuvežta į ligoninės priimamąjį.

„Žaizdas sutepė vaistais, sutvarstė ir tą pačią dieną išleido į namus“, – sakė dembaviškė. Ji apdegė plaukus ir rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?