Paieškos darbuose Latvijai prireikė ir Lietuvos pagalbos: kilo ieškoti nukritusio privataus lėktuvo

Prie Latvijos krantų nukritus privačiam keleiviniam lėktuvui paieškos darbuose Baltijos jūroje dalyvavo ir Lietuvos karinis sraigtasparnis.

 KOP sraigtasparnis „Dauphin“.<br> Lietuvos kariuomenės asociatyvi nuotr.
 KOP sraigtasparnis „Dauphin“.<br> Lietuvos kariuomenės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-05 08:09

Anot kariuomenės pranešimo, sekmadienį gauta informacija, kad į Baltijos jūrą prie Latvijos nukrito keleivinis lėktuvas.

Orlaiviui sudužus Rygos skrydžių informacijos regiono teritorijoje, iš Latvijos gautas prašymas pakelti sraigtasparnį paieškos ir gelbėjimo darbams.

Iš Nemirsetos budėjimo posto apie 21 val. pakilo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS365N3+ „Dauphin“.

Nieko neradus, paieškos operaciją koordinuojanti Latvija laikinai sustabdė paieškos darbus, juos planuojama tęsti šviesiuoju paros metu. 

Užsienio žiniasklaidos teigimu, Baltijos jūroje sudužo privatus Austrijoje registruotas lėktuvas „Cessna 551“, turėjęs skristi iš Pietų Ispanijos į Kelną Vokietijoje, tačiau jis dėl nežinomų priežasčių pakeitė maršrutą. Dėl šio orlaivio buvo pakelti NATO naikintuvai.

Vokietijos laikraščio „Bild“ duomenimis, lėktuvu skrido pilotas ir vyras su moterimi bei vaiku. Prieš avariją pranešta apie slėgio sutrikimą orlaivio kabinoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.