Dziudo čempiono žūtis sukrėtė sporto šeimą: treneris atskleidė, apie ką kalbėjosi prieš jo mirtį

Penktadienį Šilutės kapinėse buvo palaidotas garsus dziudo imtynininkas Ernestas Sagalecas. 21 metų vaikiną į amžinojo poilsio vietą lydėję daugybė žmonių svarstė, kas galėjo jauną vyrą pastūmėti į pražūtį.

Ne vieną pergalę pelnęs E.Sagalecas svajojo dirbti dziudo treneriu.<br>Šilutės sporto mokyklos nuotr.
Ne vieną pergalę pelnęs E.Sagalecas svajojo dirbti dziudo treneriu.<br>Šilutės sporto mokyklos nuotr.
Ne vieną pergalę pelnęs E.Sagalecas svajojo dirbti dziudo treneriu.<br>Šilutės sporto mokyklos nuotr.
Ne vieną pergalę pelnęs E.Sagalecas svajojo dirbti dziudo treneriu.<br>Šilutės sporto mokyklos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-09-18 08:01, atnaujinta 2022-09-18 20:58

Lietuvos dziudo čempionas ir daugkartinis prizininkas žuvo prieš savaitę Klaipėdoje, iškritęs iš 35 aukšto. Nedaug trūko, kad būtų buvusios dvi aukos.

Naktį į sekmadienį apie pusę pirmos Kuosų gatvėje, šalia aukščiausio Lietuvoje gyvenamojo pastato Gandrališkių rajone, šunį vedžiojusi klaipėdietė pasakojo, kad žmogaus kūnas ant jos vos nepataikė.

Moteris patyrė šoką. Ji tikina, kad smūgio į šaligatvį garsas buvo labai didelis, netgi siaubingas.

Kiek atsitokėjusi moteris paskambino bendrosios pagalbos telefono numeriu 112. Pareigūnai jai nurodė likti įvykio vietoje, kol atvyks specialiosios tarnybos, tad klaipėdietė dar kurį laiką buvo priversta budėti šalia smarkiai sužaloto jauno vyro kūno. Aplinkui buvo pasklidęs kraujas.

Nors moteris ir garsiai šaukėsi pagalbos, niekas iš name gyvenančių žmonių į lauką neišėjo. Klaipėdietės teigimu, jaunuolis nukrito su mobiliuoju telefonu rankoje.

Manoma, kad vaikinas galėjo nukristi nuo gyvenamojo namo terasos, esančios 35-ame aukšte. Apklausti įvykio liudytojai, atliekamos visos būtinos ekspertizės, padėsiančios nustatyti tragedijos priežastis, tiriamos visos galimos įvykio versijos. Kol kas įtarimai niekam nepareikšti.

Visus, pažinojusius E.Sagalecą, pribloškė tragedija.

„Iki šiol negalime atsigauti ir tuo patikėti. Šokiruota ne tik dziudo, bet ir visa šalies sporto bendruomenė. Didžiulę netektį išgyvena Ernesto tėvai ir brolis dvynys. Jie abu – Ernestas ir Edvardas – treniravosi Šilutės sporto mokykloje.

Ernestas mokėsi Kauno sporto universitete, norėjo tapti dziudo treneriu. Jis buvo geras, paslaugus, draugiškas, visų gerbiamas ir mylimas“, – pasakojo Šilutės sporto mokyklos dziudo treneris Rimvydas Lukošius.

Prieš penkias dienas iki tragedijos jis telefonu kalbėjo su E.Sagalecu, prašė jo teisėjauti rugsėjo 24-ąją Klaipėdoje vyksiančiose varžybose. Ernestas sutiko. Dar užsiminė, kad jau bus atšventęs gimtadienį. Trenerio teigimu, jo auklėtinis buvo gerai nusiteikęs.

Rugsėjo 20-ąją garsiam sportininkui būtų sukakę 22 metai.

Jaunas vaikinas jau buvo gerai žinomas sporto pasaulyje. Jis du kartus – 2015 ir 2017 metais – tapo Lietuvos jaunių čempionu, vėliau ne kartą sėkmingai atstovavo Lietuvai tarptautinėse varžybose. Pastaruoju metu jis varžėsi iki 81 kilogramo svorio kategorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.