Kuršių mariose pasieniečiai gelbėjo į tinklus įsipainiojusius katerio keleivius

Kuršių mariose pasieniečiai skubėjo į pagalbą Klaipėdos rajono gyventojų šeimai, kurios kateris įsipainiojo į tinklus. Sėkmingos gelbėjimo operacijos metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai visus keleivius saugiai pristatė į krantą.

 Kuršių mariose pasieniečiai gelbėjo į tinklus įsipainiojusius katerio keleivius.<br> VSAT nuotr.
 Kuršių mariose pasieniečiai gelbėjo į tinklus įsipainiojusius katerio keleivius.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2022, 1:11 PM

Kaip praneša VSAT, sekmadienio popietę Pagėgių rinktinės Neringos pasienio užkardos pareigūnai iš Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro gavo pranešimą, kad Kuršių mariose pagalbos prašo į nelaimę patekęs Lenkijoje registruotas kateris.

Pirminiais duomenimis, kateris išplaukė iš Drevernos uosto Klaipėdos link ir už penkių mylių, ties Sargo kalnu, įsipainiojo į žvejybinius tinklus. Juo vykę Klaipėdos rajono gyventojai, 43-ejų laivavedys bei 10 ir 17 metų vaikai, patys nebegalėjo saugiai pasiekti kranto.

Iš Kopgalyje esančio Teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo centro gelbėjimo darbams nedelsiant buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“. Įvykio vietoje pirminės žinios pasitvirtino: į tinklus įsipainiojusi plaukiojimo priemonė nebegalėjo savo eiga tęsti kelionės.

Kadangi iškart techninės pagalbos suteikti nebuvo galimybės, visi trys klaipėdiečiai saugiai perkelti į tarnybinį pasieniečių katerį ir nugabenti į Drevernos uostą. Gelbėjimo operacijos metu medikų pagalbos niekam neprireikė.

Įstrigusiu kateriu privalės pasirūpinti jį valdęs laivavedys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.