Nelaimė Vilniuje: į ežerą įlūžusios moters ieškojo ugniagesiai Nukentėjusioji perduota medikams

Pirmadienio rytą pranešta, jog Vilniuje į ežerą įlūžo žmogus. Informuota, jog nukentėjusiąją pavyko išgelbėti, ji perduota medikams.

Nelaimė Vilniuje: į ežerą įlūžusios moters ieškojo ugniagesiai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Nelaimė Vilniuje: į ežerą įlūžusios moters ieškojo ugniagesiai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
L.Bankieta.<br> PAGD nuotr.
L.Bankieta.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2022, 11:15 AM, atnaujinta Nov 28, 2022, 2:49 PM

Apie 10 val. 37 min. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Gulbinėlių gatvėje, į Also ežerą įlūžo žmogus.

Kaip pranešė BPC, į įvykio vietą buvo skubiai išsiųstos Vilniaus valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykusią nelaimę perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Naujienų portalas lrytas.lt Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente (PAGD) sužinojo, jog į įvykio vietą buvo išsiųsti narai ir ugniagesiai.

Pranešime „Facebook“ apie įvykusią nelaimę PAGD rašė, kad atvykus į nelaimės vieną ugniagesiai gelbėtojai pamatė kitame ežero krante, apie 40 metrų nuo kranto, į vandenį įlūžusį žmogų. Moteris įsikibusi į eketės kraštą laikėsi virš vandens ir šaukėsi pagalbos.

„Plaukikas gelbėtojas Lukas Bankieta ežero ledu gelbėjimo rogėmis nuskubėjo link, kaip paaiškėjo priartėjus, skendusios moters. Ji laikėsi vandens paviršiuje. Lukas ištraukė moterį iš vandens. Gabenant nukentėjusiąją į krantą, po gelbėjimo rogėmis aižėjo dar netvirtas ežero ledas,“ – apie gelbėjimo operaciją pasakojo pamainos vadas J.Gikas, praneša PAGD.

Pirminiais duomenimis, nukentėjusioji po įvykio perduota medikams ir išgabenta į ligoninę.

Pasak PAGD, moters gyvybę išgelbėjęs L.Bankieta ugniagesiu gelbėtoju dar nedirba nė metų. Vyras vos prieš porą mėnesių išsilaikė plaukiko gelbėtojo kvalifikaciją.

Įvykio aplinkybės tikslinamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.