Šeimai iš Kazlų Rūdos – šokas ir dideli nuostoliai: kietojo kuro katilas pelenais paleido 2 automobilius ir traktorių

Netoli Kazlų Rūdos miškų apsuptame Čečetų kaime gyvenanti tvarkinga šeima patyrė šoką ir didelį nuostolį, kai ūkiniame pastate kilęs gaisras sunaikino du lengvuosius automobilius ir traktorių.

Gaisras Čečetuose buvo pragaištingas.<br>Ugniagesių nuotr.
Gaisras Čečetuose buvo pragaištingas.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 6:23 AM

Sodybos šeimininkas tą dieną buvo išvykęs. Jo sutuoktinė po pietų pastebėjo, kad pro praviras ūkinio pastato duris veržiasi dūmai ir ugnis.

Medinių konstrukcijų apšiltintos pastato sienos ir stogas buvo apkalti skarda, todėl liepsnos ne iš karto prasimušė į lauką, šėlo ir viską naikino viduje.

Į gaisravietę atvyko Kazlų Rūdos, Marijampolės ir Prienų ugniagesių ekipažai. Pastato išgelbėti nebepavyko.

Liepsnose pražuvo automobiliai „Fiat Panda“, „Peugeot 308“ bei traktorius T-16, mašinų remontui skirta įranga ir įrankiai. Ugniagesiai apsaugojo 15 metrų nuo gaisravietės stovintį gyvenamąjį namą, garažą, nudegė tik dalis apdailos lentelių, sutrūko langų stiklai.

Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti nuo kietojo kuro katilo. Nors tądien jis nebuvo kūrenamas, pelenuose galėjo likti žarijų, nuo kurių užsidegė į pakurą sudėtos medienos atliekos.

Antradienį per pietus ugniagesiai skubėjo pas Seinų gatvėje gyvenančius kalvarijiečius. Jų namo rūsyje esančioje katilinėje sprogo katilas ir kilo gaisras.

Ugniagesiai spėja, kad šeimininkai galėjo perkaitinti krosnį, kuri buvo netvarkinga. Laimė, gaisras neišplito į gyvenamąsias patalpas, nes nuo liepsnų apsaugojo gelžbetoninė rūsio perdanga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.