Šeimos tragedija šalia Marijampolės: gaisras pražudė tėvą, neįgali dukra sunkios būklės, mamą ištiko šokas

Nuo perkaitintos krosnies mediniame name Meškėnų kaime (Marijampolės sav.) kilęs gaisras sunaikino pastatą, pasiglemžė vyro gyvybę, sunkiai sutrikdė neįgalios merginos sveikatą, jos motina patyrė stiprų šoką.

Ugniagesiai, užgesinę liepsnas, gaisravietėje rado apdegusį vyro kūną.<br>Ugniagesių nuotr.
Ugniagesiai, užgesinę liepsnas, gaisravietėje rado apdegusį vyro kūną.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 6:40 AM

Penktadienį per pietus į gaisravietę atvykę ugniagesių gelbėtojų ekipažai namą rado apimtą liepsnų. Šalia gaisravietės stovėjo šoko ištikta namo šeimininkė.Ji sakė, kad degančiame name yra jos 67 metų sugyventinis ir neįgali 32 metų duktė.

Ugniagesiai spėjo išgelbėti viename iš kambarių nuo gaisro pasislėpusią merginą. Ji buvo netekusi sąmonės. Į lauką išneštą nelaimėlę gelbėtojai atgaivino ir perdavė medikams. Vakar mergina dar buvo ligoninės reanimacijos skyriuje, jos būklė tebėra sunki.

Šeimininkė ugniagesiams pasakojo, kad buvo lauke, kai pamatė iš kamino virstančius tirštus dūmus. Moteris puolė į vidų. Kambariai ir virtuvė skendo aitriuose dūmuose.

Šeimininkė su sugyventiniu iš pradžių patys bandė gesinti liepsnas, bet suprato, kad jiems nepavyks. Moteris išbėgo į lauką, o vyras sukniubo ir liko gulėti virtuvėje. Neįgali mergina kilus gaisrui nesuvokė, kad jai irgi reikia bėgti į lauką. Ji užsidarė kitame kambaryje, nors į jį jau skverbėsi dūmai.

Ugniagesiai, išnešę merginą ir tris dujų balionus, nebegalėjo išgelbėti vyro, nes toje namo dalyje smarkiai siautėjo liepsnos. Apdegęs šeimininko kūnas gaisravietėje buvo rastas po jį užgriuvusia perdanga.

Ugniagesiai mano, kad gaisras kilo nuo dūmtakyje užsidegusių suodžių ir perkaitintos krosnies, šalia kurios stovėjo drabužių spinta. Moteris sakė, kad prastos sveikatos sugyventinis mėgdavo smarkiai pakūrenti krosnį, nes jam nuolat būdavo šalta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.