Kretingos r. slidžiame kelyje apvirto greitoji, Pakruojo r. užklimpo mokyklinis autobusas – gelbėjo ugniagesiai

Pirmadienio rytas ugniagesiams darbingas visoje Lietuvoje. Be kitų darbų Kretingos ugniagesiai skubėjo į pagalbą apvirtusiam greitosios pagalbos ekipažui, o Pakruojo rajono ugniagesiai gelbėjo užklimpusį mokyklinį autobusiuką.

Greitoji žiemiškame kelyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Greitoji žiemiškame kelyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 8:55 AM, atnaujinta Dec 12, 2022, 9:22 AM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, pirmadienį apie 6 val. 07 min. Kretingos ugniagesiai buvo iškviesti į Darbėnų seniūniją. Buvo pranešta, kad čia į avariją pateko greitosios pagalbos automobilis.

Nurodytu adresu atvykę gelbėtojai greitosios pagalbos automobilį rado nuslydusį nuo kelio ir apvirtusį ant šono.

Ugniagesiai iš automobilio padėjo išlipti medikei, o vėliau greitąją atvertė ir ištraukė ant kelio.

Per avariją niekas nenukentėjo.

Apie 7 val. 16 min. Pakruojo rajono gelbėtojai skubėjo į Rozalimo seniūniją. Buvo pranešta, kad čia užklimpo mokyklinis autobusiukas.

Atvykę ugniagesiai buksiravimo lyno pagalbą autobusiuką iš pusnies ištraukė.

Ir šiuo atveju per incidentą niekas nenukentėjo.

Snygis tęsis

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad pirmadienį 6 val. ryto dėl buvusio ir besitęsiančio snygio sudėtingos eismo sąlygos išlieko visoje Lietuvoje. Valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, su pažliugusio ar puraus sniego provėžomis, kurios daug kur siekia 15–20 cm, ypač sudėtingos eismo sąlygos Šiaulių apskrityje ir Ignalinos bei Švenčionių rajonuose.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu iki 20 cm. AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Visoje šalyje snygis, daug kur pusto. Oro temperatūra nuo 3 iki 6 laipsnių šalčio.

Dieną eismo sąlygas ir toliau sunkins snygis. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną bus debesuota. Sniegas, vietomis smarkus. Pustys, kai kur kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, pereinantis į vakarų, pietvakarių, 8–13 m/s, kai kur gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.