Prieš šventes – skaudus likimo kirtis: sodyboje prie Ukmergės praūžus gaisrui, tėvai su mažais vaikais liko be namų

„Bendruomenė susitelkė, kad padėtų būsto netekusiai šeimai“, – po Paškonių kaime (Ukmergės r.) praūžusio gaisro „Lietuvos rytui“ pasakojo vietos Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė.

 Liepsnos prarijo Petniūnų šeimos sodybą Ukmergės rajone (nuotr.) - sutuoktiniai su dviem mažais vaikais liko be pastogės. <br> Ukmergės PGT nuotr. 
 Liepsnos prarijo Petniūnų šeimos sodybą Ukmergės rajone (nuotr.) - sutuoktiniai su dviem mažais vaikais liko be pastogės. <br> Ukmergės PGT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-21 13:02, atnaujinta 2022-12-21 18:40

Žiemos vakarą liepsnos prarijo Ingridos ir Mindaugo Petniūnų medinį namą Paškonyse – sutuoktiniai su dviem mažomis dukromis liko be pastogės. Sudegė ir visi sodyboje buvę daiktai.

Kito būsto šeimyna neturėjo. Po nelaimės, įvykusios prieš dvi savaites, Petniūnai įsigijo vagonėlį, kurį atsivežė netoli nuo gaisravietės – įsirengę jį, gyvens ten kol nepasistatys naujo būsto, o tai kainuos nemažai laiko ir pinigų. Šiuo metu jie laikinai persikėlė pas gimines gretimoje Želvos seniūnijoje. 

Vietos seniūnija, gyventojai ėmė nedelsiant rinkti paramą tvarkingai, aplinkinių žmonių pagarbą pelniusiai šeimai – vyras rūpinasi ūkiu, užsiima žemdirbyste, o žmona dirba parduotuvėje.

Paramos rinkimo sąrašai yra Šešuolių seniūnijoje, Liaušių kaimo bibliotekoje ir parduotuvėje. Tikimasi, kad ji padės šeimynai atsistoti ant kojų.

Manoma, kad ugnis galėjo išplisti iš katilinės. Liepsnos greitai apėmė medines konstrukcijas – atvykus ugniagesiams gelbėtojams, jos jau buvo kaip reikiant įsišėlusios.

Ugniagesiams buvo sunku patekti į liepsnų siaubiamą, dūmų apimtą būstą. Malšinant ugnį, teko nuardyti ir stogo konstrukcijas.

Gaisro metu gyvenamajame name žmonių nebuvo – M. Petniūnas tuo metu buvo ūkiniame pastate, žmona – darbe, o vaikai – pas močiutę, įsikūrusią tose pačiose apylinkėse.

„Pasekmės galėjo būti nepalyginamai liūdnesnės. Svarbiausia, kad nenukentėjo niekas iš artimųjų.

Giminės, kaimynai, seniūnija, visa bendruomenė smarkiai padeda mūsų šeimai – už tai nuoširdus ačiū“, – ištarė M. Petniūnas.

„Paremti galite pinigus pervedant į Ingridos Petniūnienės banko sąskaitą: LT91 4010 0510 0354 5563 arba grynaisiais. Paramos rinkimo sąrašai yra Šešuolių seniūnijoje, Liaušių kaimo bibliotekoje ir Liaušių kaimo kooperatyvo parduotuvėje“, – skelbiama seniūnijos feisbuko paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.