Po tragiškos BMW avarijos Kaune – pirminės versijos: įtariamas didžiulis greitis, automobilis lūžo pusiau 19-metė žuvo, jos bendraamžio būklė – sunki

Paaiškėjo daugiau detalių apie tragišką avariją Kaune, kurios metu penktadienio naktį žuvo 19-metė BMW keleivė, o jos bendraamžis vairuotojas buvo sunkiai sužeistas.

 Po tragiškos BMW avarijos Kaune – pirminės versijos: įtariamas didžiulis greitis, automobilis lūžo pusiau.<br> Kauno apskrities VPK nuotr. 
 Po tragiškos BMW avarijos Kaune – pirminės versijos: įtariamas didžiulis greitis, automobilis lūžo pusiau.<br> Kauno apskrities VPK nuotr. 
 Po tragiškos BMW avarijos Kaune – pirminės versijos: įtariamas didžiulis greitis, automobilis lūžo pusiau.<br> „Kur Stovi Policija Kaune“ feisbuko grupės nuotr.
 Po tragiškos BMW avarijos Kaune – pirminės versijos: įtariamas didžiulis greitis, automobilis lūžo pusiau.<br> „Kur Stovi Policija Kaune“ feisbuko grupės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2022, 6:04 AM, atnaujinta Dec 30, 2022, 4:58 PM

„Jaunuolis patyrė daugybinius kūno sužalojimus. Jis buvo skubiai nuvežtas į Kauno klinikas“, – naujienų portalui lrytas.lt penktadienio rytą pranešė greitosios pagalbos medikai.

Vaikino būklė sunki. Policijos pareigūnai ryte papildė, jog ją pavyko stabilizuoti.

Sprendžiant iš to, kaip smarkiai po smūgio į stulpą Tunelio gatvėje automobilis buvo sumaitotas, greitis turėjo būti labai didelis.

„Jei važiuotų 50–60 kilometrų per valandą, tokio baisaus vaizdo tikriausiai neišvystume“, – pasakojo policijos pareigūnai.

Greitis bus nustatytas tyrimo metu, kaip ir kitos nelaimės aplinkybės.

Pirminiais duomenimis, naktį į kelionę leidosi jauna pora – vaikinas ir mergina Tunelio gatve vyko link K. Baršausko gatvės.

„Pirminiais duomenimis, avarija nesilaikant visų būtinų atsargumo priemonių – vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, neįvertino kelio dangos, oro sąlygų“, – portalą lrytas.lt informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Nesuvaldžius „BMW 320“, jis nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į dešinėje pusėje esantį stulpą, kliudė metalinę tvorą.

Po smūgio mergina iškrito iš automobilio, o vaikinas liko jame prispaustas. Ugniagesiai jį išlaisvino ir perdavė medikams.

Atvykę medikai konstatavo 19-metės mirtį. Sunkiai sužeistas jaunuolis su kaklo įtvaru buvo skubiai pristatytas į klinikas.

Mašina buvo itin smarkiai sumaitota – nuo smūgio ji perlūžo pusiau.

Automobilyje neaptikta butelių ar kitų akivaizdžių požymių, kurie liudytų, kad prieš kelionę galėjo būti vartojamas alkoholis. Tai paaiškės sulaukus kraujo tyrimo rezultatų.

BMW vairavęs kaunietis anksčiau nebuvo baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, išvis niekuomet nebuvo patekęs į policijos akiratį.

Manoma, kad nelaimę galėjo nulemti didelis greitis ir patirties trūkumas, taip pat kol kas neatmestina ir gedimo versija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.