Naujųjų naktis ugniagesiams buvo darbinga – degė namai, konteineriai, automobiliai

Naujųjų metų naktį Lietuvoje įsiplieskė daugiau nei įprasta gaisrų – nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto ugniagesiai sulaikė 105 iškvietimų, vyko į beveik 80 gaisrų.

 Naujųjų naktis.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Naujųjų naktis.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2023, 9:03 AM, atnaujinta Jan 1, 2023, 10:36 AM

„Ta naktis yra ypatinga ir susilaukia didesnio dėmesio. Jeigu lygintume su nešventiniu periodu, nešventinėmis dienomis, išvykimų skaičius yra išaugęs keletą kartų“, – sekmadienį BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Žilinskas.

Pasak jo, nuo sausio 1-osios vidurnakčio iki 6 val. ryto ugniagesiai gavo 105 išvykimus, vyko į 79 gaisrus: degė automobiliai, namai, butai. Vilniaus apskrityje buvo 25 išvykimai, Kauno – 26 ir Klaipėdos – 20.

„Turime vieną nukentėjusįjį gaisre, traumuotą asmenį“, – pridūrė S. Žilinskas.

Nukentėjo asmuo Klaipėdoje: Taikos prospekte bendrabučio kambaryje nukentėjęs žmogus buvo prisikvėpavęs dūmų. Šio gaisro ugniagesiai su petardų naudojimu nesieja.

Naujųjų išvakarėse, šeštadienio vakarą Radviliškyje, Skirjočių gatvėje, vyro, gimusio 1947 metais, bute kilo gaisras, o vėliau gaisravietėje rastas apdegęs šeimininko kūnas.

Tačiau, S. Žilinsko teigimu, galimai iššauta petarda sukėlė gaisrą Panevėžio rajone, žmonės nenukentėjo.

„Fejerverkas pataikė į dviejų aukštų mūrinio namo sieną, apgadino plastikines dailylentes dviejų kvadratinių metrų plote. Vilniaus mieste, Žadeikos gatvėje degė kieme stovinti transporto priemonė nuo į ją pro langą galimai patekusios fejerverko, buvo išdaužtas „Renault“ automobilio langas ir užsidegė automobilio salonas, bet žmonės užgesino iki mūsų atvykimo“, – tvirtino S. Žilinskas.

Biržų rajone, Vabalninko kaime nuo iššautos petardos taip pat kilo gaisras – degė ūkinis pastatas. Išdegė 20 kvadratinių metrų plotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.