„Žalgirio“ arenos baseine per plauką išvengta tragedijos: 4 metų mergaitė iš vandens ištraukta be sąmonės

Kauno „Žalgirio“ arenoje įsikūrusiame baseine trečiadienio vakarą per plauką išvengta tragedijos – jame skendo 4 metų mergaitė. Pranešama, kad vaikas buvo paniręs po vandeniu ir praradęs sąmonę.

 Kauno "Žalgirio" arenos baseine skendusiai mergaitei prireikė medikų pagalbos.<br> G. Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" arenos baseine skendusiai mergaitei prireikė medikų pagalbos.<br> G. Bitvinsko nuotr.
 Kauno "Žalgirio" arenos baseine skendusiai mergaitei prireikė medikų pagalbos.<br> G. Bitvinsko asociatyvi nuotr. 
 Kauno "Žalgirio" arenos baseine skendusiai mergaitei prireikė medikų pagalbos.<br> G. Bitvinsko asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 7:21 AM, atnaujinta Jan 5, 2023, 2:19 PM

Tai – jau antras pavojingas atvejis šiame baseine. Prieš kelis mėnesius į vakuuminį vamzdį buvo įtraukta 10 metų berniuko koja, teko kviesti į pagalbą ugniagesius.

Paskutinis pranešimas buvo gautas trečiadienį, 21 val. 19 min. – medikai buvo iškviesti, ištraukus iš vandens skendusią mažametę.

Portalo lrytas.lt žiniomis, kurį laiką mergaitę buvo praradusi sąmonę. Ją ištraukė ir atgaivino baseine budėję gelbėtojai.Prie gaivinimo prisidėjo ir baseino lankytoja, kuri pagal profesiją yra gydytoja.   

„Pirminiais duomenimis, vaikas ištrauktas iš vandens atgavo sąmonę. Baseine jis buvo atgaivintas iki greitosios pagalbos brigados atvykimo ir perduotas medikams“, – portalą lrytas.lt informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas. Vaikas liko ligoninėje, jo būklė dar tam tikrą laiką bus stebima.

Viliamasi, jog pavojingų komplikacijų pavyks išvengti.

Policija aiškinasi mažametės sveikatos sutrikdymo aplinkybes, kaip atsitiko, atsakingi asmenys neužkirto kelio vaiko skendimui. Baudžiamoji byla kol kas neiškelta.

Portalas lrytas.lt ketvirtadienio rytą mėgino gauti „Žalgirio“ arenoje veikiančio baseino atstovų komentarą. Paskambinus skelbiamu telefonu, darbuotoja nukreipė pas Žalgirio plaukimo akademijos direktorių Emilį Vaitkaitį, tačiau prisiskambinti jam nepavyko.

Tai jau antras pavojų vaikams sukėlęs atvejis „Žalgirio“ arenos baseine per pastaruosius kelis mėnesius.

Praėjusių metų spalio 8-osios pavakare prireikė skubiai kviesti ugniagesius, nes antrajame pramoginiame baseine vakuuminis ištraukimo vamzdis buvo įtraukęs 10 metų berniuko koją. Tiesa, tėvui pavyko išlaisvinti sūnų iš netikėtų spąstų dar iki ugniagesių gelbėtojų atvykimo.

Šiek tiek vėliau „Žalgirio“ arenos baseino vadovas Emilis Vaitkaitis pateikė savo komentarą:

„Trečiadienį „Žalgirio“ arenos baseino SPA zonoje įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu pradėjo skęsti mažametė mergaitė. Į įvykį iškart sureagavo baseine budintys gelbėtojai.

Mergaitę ištraukus iš vandens, vienas gelbėtojas vadovavo gaivinimui, kita gelbėtoja pasirūpino defibriliatoriumi, kurio galiausiai neprireikė, nes mergaitė po sėkmingo gaivinimo atgavo sąmonę.

Lygiagrečiai buvo iškviesta ir greitoji medicinos pagalba. Norime padėkoti ir šalia buvusiai baseino lankytojai gydytojai, kuri kartu su gelbėtoju padėjo sėkmingai atgaivinti mergaitę.

Norime atkreipti dėmesį, kad vaikai iki 16 metų „Žalgirio“ arenos baseine gali lankytis tik lydimi juos prižiūrinčių suaugusiųjų asmenų, kurie visiškai atsako už jų saugumą lankymo metu. Suaugęs asmuo prisiima visišką atsakomybę už prižiūrimų vaikų saugumą, sveikatos būklę, elgesį.

Savo ruožtu visas „Žalgirio“ arenos baseino zonas stebi ir prižiūri gelbėtojai. Stebėjimas vyksta tiek fiziniu būdu, tiek per stebėjimo kameras. Su vaikais į baseiną atvykstantiems suaugusiems yra suteikiama galimybė pasinaudoti vaikams skirtomis plaukimo rankovėmis, kurias jie gali uždėti mažamečiams baseino lankytojams. Norint išvengti tokių nelaimingų atsitikimų ateityje, nuo šiol plaukimo rankovių dėvėjimas vaikams bus privalomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.