Skelbia, kad Lietuvoje mirė neteisėtas migrantas: jo palaikai aptikti upėje

Praėjusių metų rugpjūti Vilniaus rajone buvo rastas nenustatytos tapatybės vyro kūnas. Paaiškėjo, jog miręs vyras – neteisėtas migrantas. Kūną vandenyje aptiko gamtą stebėjęs vyras. Rasti palaikai buvo įstrigę žolėje, juos ištraukti padėjo atvykę ugniagesiai.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienio stebėjimo kameros.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienio stebėjimo kameros.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvoje mirė neteisėtas migrantas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Lietuvoje mirė neteisėtas migrantas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 11:05 AM, atnaujinta Jan 12, 2023, 5:43 PM

Praėjusių metų vasarą, rugpjūčio 21 d., Policijos departamentas pranešė, kad apie 9 val. 25 min. Vilniaus rajone, ties Kūniškės kaimu, Neries upėje, buvo aptiktas mirusio nenustatytos tapatybės ir amžiaus vyro kūnas irimo stadijos.

Kūną vandenyje aptiko gamtą stebėjęs vyras. Rasti palaikai buvo įstrigę žolėje, juos ištraukti padėjo atvykę ugniagesiai.

Smurto žymių ant kūno aptikta nebuvo, tačiau jo tapatybės iškart nustatyti nepavyko, kadangi vyras rūbuose asmens tapatybės dokumentų neturėjo, o palaikai buvo stipriai išbrinkę.

Tačiau „Facebook“ „Sienos grupės“ savanoriai paskelbė, jog rastas vyras – neteisėtas migrantas. Pranešime rašoma, jog su Sienos grupe“ susisiekė moteris, kurios vyras ketino kirsti Lietuvos sieną, bet prarado su juo ryšį.

„Šiandien, praėjus keturiems mėnesiams po pirmojo susisiekimo su mumis, ji parašė žinutę, nes gavo informacijos, kad jos vyras, tikėtina, yra viename Lietuvos morge. Jos balsas buvo visiškai palūžusio žmogaus, jai reikėjo mūsų pagalbos, ji negalėjo patikėti, kad tai tikrai yra jos vyro kūnas“, – rašoma pranešime.

Pranešime rašoma, jog ši žinia yra sunki ne tik moteriai, praradusiai vyrą, bet ir „Sienos grupė“ savanoriams.

„Labai liūdime dėl šios situacijos ir bijome išgirsti apie kitus panašius atvejus“, – praneša „Sienos grupė“.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis BNS informavo, jog apie šį atvejį tarnyba nebuvo oficialiai informuota, o pagal kompetenciją tokius įvykius tiria policija. 

Generalinė prokuratūra taip pat BNS patvirtino, kad buvo rastas negyvas Šri Lankos pilietis.

„Ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti yra tęsiamas. Tyrimo metu buvo nustatyta Neries upėje rasto mirusio asmens tapatybė: tai 32 metų Šri Lankos pilietis, kurio paskutinė gyvenamoji vieta buvo nustatyta Jungtinėje Karalystėje. Tyrimo duomenimis, asmens mirtis nebuvo smurtinė“, – BNS informavo prokuratūra. 

Kaip BNS informavo Vidaus reikalų ministerija, ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio vykdo teisėsaugos institucijos, prokurorai su policija, tad kol kas jokių oficialių duomenų ar informacijos ministerija neturi. 

Šio atvejo vėliau žurnalistams nekomentavo ir ministrė Agnė Bilotaitė, praneša BNS.

„Visos institucijos dirba skaidriai – Vidaus reikalų ministerijos ir mūsų visos tarnybos. Bendradarbiaujame tiek su nevyriausybinėmis organizacijomis, – žurnalistams sakė ministrė. – O kalbant apie šitą situaciją, apie šitą ikiteisminį tyrimą tai aš kažkaip nenorėčiau komentuoti, nes tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.