Savaitgalio gaisruose žuvo žmogus, dar keturiems prireikė medikų

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 93 gaisrų ir atliko 79 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, 4 buvo traumuoti, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 10:45 AM, atnaujinta Feb 13, 2023, 10:50 AM

Sekmadienio naktį, apie 3 val. 28 min., Šiaulių rajone, Kuršėnų kaimiškojoje seniūnijoje, Paringuvio kaime, atvira liepsna degė trijų kambarių butas dviejų aukštų daugiabučiame name. Viename iš kambarių buvo rastas vyro kūnas. Gaisro metu iš buto pro langą iššoko mergaitė. Ją medikai nuvežė į ligoninę išsamesnei medicinos apžiūrai. Ugniagesiai iš antrojo aukšto kopėčiomis evakavo 6 žmones. Gaisro metu išdegė vienas kambarys, aprūko kiti kambariai, išdužo buto langai pirmajame ir antrajame aukštuose.

Šeštadienį, apie 18 val. 14 min., Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, daugiabučiame gyvenamajame name liepsnojo butas. Iš buto ugniagesiai išvedė vyrą, prisikvėpavusį dūmų. Jis buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu išdegė kambarys, sudegė jame buvę baldai. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Tą patį vakarą, apie 19 val. 23 min., Šalčininkų rajone, Baltojoje Vokėje, dviejų aukštų 8 butų daugiabutyje, atvira liepsna degė kambarys ir stogas. Iš degančio buto ugniagesiai išvedė dūmų prisikvėpavusį ir plaukus apdegusį vyrą. Greitosios pagalbos medikai jį apžiūrėjo vietoje, į ligoninę vykti vyras atsisakė. Ugniagesiai iš namo evakavo 10 žmonių, 7 gyventojai išėjo patys. Gaisro metu išdegė kambarys, pradegė lubos, aprūko gretimi butai, buvo nuardyta 30 kv. m stogo dangos ir 3 kv. m perdangos. Dūmų detektorių butuose nebuvo.

Sekmadienį, apie 8 val. ryto, Varėnos rajone, Kirklionių kaime, liepsnojo dviejų aukštų medinis gyvenamasis namas. Gesindamas gaisrą, vyras apdegė koją ir greitosios pagalbos medikų buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu išdegė prie namo priblokuota katilinė, sudegė jos stogas, išdegė virtuvė, apdegė palėpė, buvo nuardyta dalis stogo. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 17 val. 33 min. Mažeikiuose, Naftininkų gatvėje, name po laiptais degė sukrautos šiukšlės, o šalia gulėjo vyras, kuris sunkiai kvėpavo, galimai buvo apsinuodijęs dūmais. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu aprūko namo laiptai ir siena.

Penktadienį, apie 14 val. 34 min., buvo pranešta, kad Lazdijų rajone, Būdviečio seniūnijoje, Zelionkos kaime, naftos produktų terminale dega aušinimo įrenginys. Iki atvykstant ugniagesiams įmonės darbuotojai įrenginį aušino milteliniais gesintuvais. Atvykus ugniagesiams krovos ir logistikos paslaugas teikiančiame terminale gaisro požymių nebuvo. Jį ugniagesiai apžiūrėjo naudodami termovizorių. Dėl įvykusios cheminės reakcijos įkaito benzino garų surinkimo įrenginys. Gavus įmonės padalinio vadovo leidimą, įrenginys buvo pripildytas vandeniu.

Šeštadienio naktį, apie 1 val., buvo pranešta, kad Vilniuje, V.A.Graičiūno gatvėje, autoserviso sandėlyje tvyro daug dūmų ir veikia priešgaisrinė signalizacija. Atvykus ugniagesiams, patalpoje buvo tiršta dūmų, tačiau degimo nesimatė. Šalia esančiame autoservise taip pat buvo daug dūmų. Išlaužus duris ir patekus į vidų, rasta, kad dega šildymo įrenginys. Iš katilo į šalia esantį bunkerį byrėjo granulės, kurios buvo užgesintos. Ugniagesiai taip pat išvėdino autoserviso ir šalia esančių kelių sandėlių patalpas.

Apie 5 val. ryto Skuodo rajone, Daukšių kaime, atvira liepsna degė daržinė. Atvykus ugniagesiams, jos stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu sudegė daržinėje buvęs traktorius MTZ 80 ir kombainas C360. Ugniagesiai išsaugojo prie daržinės priblokuotą ūkinį pastatą.

Apie 13 val. 31 min. Prienų rajone, Veiverių seniūnijoje, Skriaudžių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu apdegė namo vidus ir ten buvę namų apyvokos daiktai, sudegė ir buvo nuardyta 15 kv. m perdangos. Dūmų detektoriaus name nebuvo. Įtariamas padegimas.

Apie 18 val. 33 min. Kaišiadorių rajone, Paparčių kaime, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisras kilo jame įrengtame kambaryje. Jame sudegė baldai, buitinė technika bei namų apyvokos daiktai. Gaisro metu taip pat sudegė dalis stogo ir ūkinio pastato viduje buvęs šienas, nuo liepsnų buvo išgelbėta 10 vištų.

Sekmadienį, apie 17 val., Vilniuje, Miškinių gatvėje, liepsnojo vieno aukšto medinis vasarnamis. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Pastatas sudegė, iš jo buvo išgelbėti 4 naminiai paukščiai.

Apie 23 val. 30 min. Vilkaviškio rajone, Bartninkų seniūnijoje, Lakštučių kaime, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardytas pastato stogas, sudegė medinė pastato dalis ir namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai nuo ugnies apsaugojo gyvenamąjį namą ir dar 3 ūkinius pastatus.

Pirmadienio naktį, apie 1 val., Vilniuje, Ditvos gatvėje, iš UAB „Teltonika“ metalinio sandėlio veržėsi dūmai. Patalpoje degė ant paletės sukrautos plastikinės atliekos. Gaisro metu aprūko patalpa, apsilydė dūmų detektorius ir elektros skydelis.

Penktadienį rytą Vilniuje, Fabijoniškių gatvėje, automobilyje „Audi A3“ buvo užsitrenkęs dvejų metų vaikas. Ugniagesiai parankinėmis priemonėmis atidarė automobilio dureles ir išlaisvino mažylį.

Apie 18 val. 31 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Ateities gatvėje, lifte užstrigo žmonės. Ugniagesiai, naudodami parankines priemones, atidarė lifto duris ir išlaisvino žmones.

Šeštadienį, apie 10 val. 20 min., buvo pranešta, kad Klaipėdoje, Danės gatvėje, Kuršių mariose vyras įkrito į vandenį. Atvykus ugniagesiams, žmogus buvo vandenyje, laikėsi už laivo lynų. Ugniagesiai jį ištraukė, perdavė medikams ir įkėlė į greitosios pagalbos automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.