Tęsiant Vilniuje dingusio 15-mečio paieškas – prašymas dėl vaizdo įrašų ir įspėjimas dėl netikrų paauglio anketų

Antradienio rytą pradėta dešimtoji dingusio paauglio Mykolo Davidonio paieškų diena. Savanoriai dalinasi informacija apie atsiradusias netikras anketas socialiniuose tinkluose su nepilnamečio nuotraukomis ir prašo visuomenės pagalbos, pasidalinant vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga.

 Paauglio paieškos.<br>Lrytas.lt nuotr.
 Paauglio paieškos.<br>Lrytas.lt nuotr.
 Paauglio paieškos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Paauglio paieškos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Paauglio paieškos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Paauglio paieškos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Paauglio paieškos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Paauglio paieškos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 11:50 AM, atnaujinta Feb 14, 2023, 11:53 AM

„Facebook“ grupėje „Mykolo paieška“ antradienio rytą savanoriai pranešė ir toliau tęsiantys dingusio nepilnamečio paieškas upėje ir sausumoje. Privačiais dronais apžvalgyta dalis nuo Vilniaus iki Čiobiškio.

„Šiuo metu, dronais yra apžvalgyta teritorija nuo Vilniaus iki Čiobiškio, Neris ir jos pakrantinės“, – rašoma grupėje.

Tačiau savanoriai antradienį kreipėsi į visuomenę ir verslus prašydami pasidalinti vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga iš šeštadienio vakaro, kuomet paskutinį kartą buvo pastebėtas M.Davidonis. Savanoriai žemėlapyje pažymėjo vietas, kuriose vaizdo stebėjimo kameros galėjo užfiksuoti daugiau naudingos informacijos.

„Vykdant paiešką tikrinti viešojo transporto, viešojo stebėjimo, įstaigų kamerų įrašai. Tačiau mieste yra daug privataus naudojimo kamerų. Prašome gyventojus, verslus, kurie įsikūrę teritorijoje, pažymėtoje žemėlapyje, ir turinčius stebėjimo kameras, peržiūrėti vasario 4 d. 16:30–20.00 val. vaizdo įrašus. Nesvarbu, ar tuo metu įraše kažką pastebėsite, ar ne (tai taip pat informacija), informuokite mus el. paštu mykolopaieska@gmail.com, nurodydami vaizdo kameros vietą ir stebėjimo kryptį“, – „Facebook“ grupėje kreipiamasi į visuomenę.

Kaip antradienio rytą rašė naujienų portalas LRT.lt, socialiniuose tinkluose ėmė plisti anketos su dingusio nepilnamečio nuotraukomis. LRT.lt pranešė, kad savanoriai dėl to kreipėsi į pareigūnus.

Lrytas.lt primena, jog M.Davidonis dingo vasario 4 d., kuomet negrįžo iš draugo gimtadienio. Iki šiol vykdytų aktyvių paieškų metu pavyko aptikti nepilnamečio kuprinę, striukę, telefoną, ausines ir jų dėklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.