Savaitgalį daug nuostolių gyventojams pridarė ugnis ir vėjas

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 66 gaisrų ir atliko 179 gelbėjimo darbus, iš jų 99 kartus jie vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies, automobilių ir kt. nuvirtusių medžių, vėjo nuverstų pastolių, stendų ir plokščių. Viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Feb 20, 2023, 12:36 PM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praneša, kad šeštadienį, 19.19 val., buvo pranešta, kad Kauno rajone, Lapių seniūnijoje, Ginėnų kaime, sodo namelyje dėl dujų nuotėkio įvyko sprogimas ir užsidegė sienos perdanga. Nuo sprogimo išdužo namelio langai. Viduje buvęs vyras apdegė galvą, rankas ir kojas. Greitosios pagalbos medikai jį išvežė į gydymo įstaigą. Ugniagesiai išardė 10 kv. m stogo dangos ir tiek pat apdailos viduje.

Penktadienį, 22.37 val., Kauno rajone, Karmėlavos II kaime, daugiabučio namo pirmajame aukšte iš buto veržėsi dūmai. Durų niekas neatidarė. Išlaužę jas, viduje ugniagesiai rado sąmoningą žmogų. Jis buvo išneštas į lauką ir perduotas greitosios pagalbos medikams, tačiau gyventojas į gydymo įstaigą vykti atsisakė. Gaisro metu apdegė čiužinys, aprūko butas. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Penktadienį paryčiais, 4.41 val., Prienų rajone, Veiverių kaime, Kikiriškių kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu jis sudegė. Dūmų detektoriaus name nesimatė. Gaisro priežastis – elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai.

Šeštadienio naktį, 1.31 val., Kėdainių rajone, Vilainių seniūnijoje, Ledų kaime, liepsnojo sodo namelis. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidaus patalpos, smarkiai apdegė medinės namo konstrukcijos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

16.20 val. Trakų rajone, Gratiškių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu namas sudegė.

Sekmadienio vidurnaktį Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje, Kaubariškio kaime, liepsnojo du mediniai garažai. Vienas jų sudegė visiškai. Sudegė ir jame buvęs lengvasis automobilis „Toyota RAV4“, žoliapjovė, sniego pūstuvas, motoblokas ir motociklas. Kito garažo sudegė 15 kv. m stogo. Ugniagesiai išsaugojo už 3 m stovintį gyvenamąjį namą.

1.30 val. nakties Vilniuje, Kelmijos Sodų 28-ojoje gatvėje, atvira liepsna degė sodo namelis. Gaisro metu sudegė apie 6 kv. m sienos, apdegė ir buvo išardyta dalis stogo. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

10.48 val. Raseinių rajone, Girkalnio seniūnijoje, Gailiūnų kaime, liepsnojo traktorius „John Deer“. Gaisro metu sudegė visos degiosios traktoriaus detalės.

21.30 val. Molėtų rajone, Dubingių seniūnijoje, Kieriškių kaime, atvira liepsna degė medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo perdanga ir 120 kv. m stogo. Ugniagesiai nuo ugnies išsaugojo viduje buvusį traktorių, stakles ir kitą techniką bei šalia stovėjusį gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą.

Pirmadienio naktį, 2.42 val., Kaišiadorių rajone, Pravieniškių seniūnijoje, Karčiupio kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas.

Šeštadienį ugniagesiai 89 kartus vyko nuo važiuojamosios kelio dalies ir kt. vietose šalinti nuvirtusių medžių ir šakų. Daugiausia tokių gelbėjimo darbų jie atliko Tauragės apskrityje – 20, Klaipėdos – 19, Kauno – 16, Marijampolės – 12, Alytaus – 8, Vilniaus ir Šiaulių apskrityse – po 5, Utenos – 2, Telšių ir Panevėžio apskrityse – po vieną.

Šeštadienį, 14.27 val., buvo pranešta, kad Vilniuje, Savičiaus gatvėje, kieme nukrito statybiniai pastoliai ir užvirto ant automobilio „Škoda“. Jie buvo dar ir pavojingai pakibę ant šakų.

Sekmadienį šalies ugniagesiai dar 10 kartų vyko šalinti vėjo padarinių. 13.30 val., buvo gautas pranešimas, kad Kaune, K. Petrausko ir Radvilėnų plento sankirtoje, ant automobilio užgriuvo medis. Atvykus ugniagesiams, medis buvo nuvirtęs ant automobilių „Nissan Qashqai“ ir „Volvo C30“. Grandininiu pjūklu medis buvo supjaustytas ir patrauktas nuo automobilių.

18.45 val. gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Gegužių gatvėje, nukrito prekybos centro pastato apdailos konstrukcijos. Atvykus ugniagesiams, 300 kv. m plote iš 8 m aukščio buvo nukritusi didelė fasado dalis, ant kurios buvo pritvirtinti reklaminiai stendai. Žmonės nenukentėjo. Po įvykio buvo uždarytas vienas įėjimas į prekybos centrą ir dalis parduotuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.