Savaitgalį liepsnos nusinešė žmogaus gyvybę: per 3 paras ugniagesiai vyko gesinti 61 gaisro

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 61 gaisro ir atliko 77 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų žuvo žmogus.

Ugniagesys.<br> PAGD nuotr.
Ugniagesys.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Feb 27, 2023, 1:25 PM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praneša, kad penktadienį, 23.35 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Kaune, Kranto alėjoje. Penkių aukštų daugiabutyje atvira liepsna degė butas antrajame aukšte. Išlaužę duris ugniagesiai ant grindų rado vyrą be sąmonės. Jį išnešė į lauką ir gaivino, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Deja, medikai po kurio laiko konstatavo vyro mirtį. Gaisro metu iš namo buvo evakuota 15 gyventojų. Gaisras kilo virtuvėje, atvykus ugniagesiams degė šaldytuvas ir namų apyvokos daiktai. Jo metu išdegė virtuvė, suskilo plastikinio lango stiklas, aprūko kambariai, vandeniu buvo sulietas žemiau esantis butas. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienį, 9.42 val., Kazlų Rūdos savivaldybėje, Jankų seniūnijoje, Sasnavos kaime, liepsnojo medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo stogas ir perdanga. Ugniagesiai išsaugojo prie šio pastato priblokuotą daržinę.

13.27 val. Klaipėdoje, Medelyno gatvėje, degė medinės pirties, priblokuotos prie jūrinių konteinerių ir poilsio namelių, siena. Gaisro metu sudegė 40 kv. m sienos ir 50 kv. m stogo konstrukcijų. Gaisro priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

16.34 val. Švenčionių rajone, Pabradėje, atvira liepsna degė ūkio paskirties pastatas, kurio viduje įrengta pirtis ir garažas. Gaisro metu išdegė pirties patalpa su priepirčiu, apdegė garažo sienos ir perdanga, dalis stogo konstrukcijų ir dangos.

21.40 val. Vilniuje, Galvės gatvėje, liepsnojo rąstinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir sukrito jo stogas, sudegė dalis perdangos.

Sekmadienį, po vidurnakčio, Utenoje, Pramonės gatvėje, atvira liepsna degė vilkikas „Mercedes Benz Actros“. Gaisro metu apdegė vilkiko padangos, akumuliatoriai, puspriekabės dugnas ir abu šonai. Ugniagesiai išsaugojo viduje buvusią produkciją ir šalia stovėjusius dar du vilkikus.

15.27 val. Trakų rajone, Rūdiškių seniūnijoje, Tiltų kaime, liepsnojo medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu apdegė lauko sienos, apdegė ir buvo nuardyta dalis stogo dangos.

Apie 17 val. gaisras kilo Raseinių rajone, Viduklės seniūnijoje, Gylių kaime, dviejų aukštų daugiabutyje. Jo metu sudegė dalis stogo dangos, buvo nuardyti 25 kv. m stogo konstrukcijų.

20.31 val. Trakų rajone, Lentvario seniūnijoje, Vosyliukų kaime, iš medinio ūkinio pastato, kuriame buvo įrengta pirtis ir sandėliukas, veržėsi dūmai. Gaisro metu išdegė pirties patalpa, aprūko priepirtis, apdegė poilsio ir vonios kambariai, dalis perdangos ir stogo.

Pirmadienio naktį, 1.36 val., buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Kulautuvoje, dega namas ir kažkas viduje sprogo. Atvykus ugniagesiams, dviejų aukštų namas degė atvira liepsna, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu antrojo aukšto konstrukcijos sukrito į pirmąjį aukštą, sudegė namų apyvokos daiktai. Iš namo ugniagesiai išnešė 3 dujų balionus.

Penktadienį, 14.25 val., gautas pranešimas, kad Alytuje, Audėjų gatvėje, garažų masyve, garaže po remontuojamu automobiliu yra prispaustas žmogus. Ugniagesiai atkėlė automobilį „Opel Signum“ ir ištraukė vyrą, deja, medikai konstatavo jo mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.