Vilniuje dingusio 15-mečio paieška ir toliau intensyviai vykdoma: nuolat gaunama naujos informacijos

Beveik prieš mėnesį Vilniuje dingusio 15-mečio paieška tęsiama toliau, mat vis gaunama naujos informacijos apie galimas dingimo aplinkybes, Eltai sakė tyrimą dėl paauglio paieškos kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Jūratė Jasiūnienė.

Dingusio paauglio paieška.<br>Lrytas.lt koliažas.
Dingusio paauglio paieška.<br>Lrytas.lt koliažas.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dingusio paauglio paieška.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 5:29 PM, atnaujinta Mar 1, 2023, 7:32 PM

„Paieškos iki šiol vykdomos gana intensyviai“, – tvirtino prokurorė. Pasak J. Jasiūnienės, teisėsauga nuolat gauna naujos informacijos apie 15-metį, jo galimas dingimo aplinkybes. Prokurorės teigimu, vykdant paiešką, dalis veiksmų yra matomi plika akimi, o kita dalis visuomenei neviešinami.

„Paieškoje dalyvauja kinologai, įvairios vietovės apžiūrimos. Yra daug išieškota negyvenamų, apleistų patalpų. Žmonės raginami apieškoti savo nenaudojamas patalpas. Imamės visų įmanomų būdų, kiek fiziškai galime. Tikrinamos pranešėjų pateiktos versijos, informacija“, – komentavo prokurorė.

J.Jasiūnienės teigimu, 15-mečio paieška užsiima dvi tarpusavyje bendradarbiaujančios grupės – savanoriai ir pareigūnai. Savanoriai su dingusio 15-mečio artimaisiais, kaip skelbiama socialiniame tinkle „Facebook“, vykdo jaunuolio paieškas palei Nerį esančiose teritorijose tarp Vilniaus ir Kauno. Prokurorė tiksliai neįvardijo, kur pareigūnai šiuo metu ieško 15-mečio, bet tikino, kad paieškos veiksmai vykdomi ne tik Vilniaus apskrities ribose.

Paieškų pradžioje Vilniuje rasti dingusio nepilnamečio daiktai – ausinės, mobiliojo ryšio telefonas, banko kortelė, striukė. Daugiau 15-mečiui priklausiusių daiktų, anot prokurorės, iki šiol nerasta. Anot J.Jasiūnienės, tikrinant gaunamą informaciją tyrime dėl paauglio paieškos, toliau vykdomos ir asmenų apklausos.

„Apklausti asmenys, kurie su ieškomu jaunuoliu paskutiniai bendravo, kurie artimai bendravo, tame tarpe – ir artimieji. (...) Apklausos yra tęsiamos, vis nauji asmenys apklausiami“, – dėstė prokurorė. J.Jasiūnienė teigė, kad kol kas nėra pagrindo perkvalifikuoti tyrimą. Tiesa, anot jos, nors nėra duomenų apie galimai prieš žmogų įvykdytą nusikaltimą, tokia versija iki galo nėra atmetama.

„Kol nėra rastas asmuo arba jo kūnas, tai aišku, kad tiriamos visos įmanomos versijos. Šiai dienai galiu pasakyti, kad konkrečių duomenų, kad būtų įvykdyta nusikalstama veika, neturime, bet tų versijų mes jokiu būdu negalime atmesti, nes nėra nei vaiko, nei kūno“, – aiškino J.Jasiūnienė.

Tyrimui dėl 15-mečio dingimo vadovaujanti prokurorė pabrėžė, kad kol bus gaunama naujos informacijos apie paauglio dingimo aplinkybes, tol bus tęsiamos jo paieškos. „Kol gaunami duomenys, tol jie tikrinami, koks tai bebūtų laikotarpis. Gal tas fizinis paieškų aktyvumas sumažėja, bet visi kiti kanalai, visos kitos įmanomos priemonės naudojamos visada. Gaunama informacija tikrinama, kol surandamas asmuo“, – komentavo ji.

Anksčiau socialiniuose tinkluose iškelta versija, kad 15-metis tądien, kai dingo, galėjo vartoti alkoholį ar narkotines medžiagas. Prokurorė J. Jasiūnienė, paklausta apie šią versiją, teigė apie tai nekomentuosianti, mat įstatymas draudžia atskleisti su nepilnamečiu susijusią tyrimo informaciją. ELTA primena, kad policija pranešimą apie 15-mečio jaunuolio dingimą sostinėje gavo vasario 4 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.