Suvalkijoje per dvi dienas – du gaisrai dėl įkaitusių pelenų

Kietuoju kuru savo būstus šildantys gyventojai išpildami išsemtus pelenus kartais pamiršta, kad juos reikia atvėsinti, antraip neišvengs bėdos. Per pastarąsias dvi dienas Suvalkijoje dėl to kilo du gaisrai.

Suvalkijoje per dvi dienas – du gaisrai dėl įkaitusių pelenų.<br>V.Balkūno nuotr.
Suvalkijoje per dvi dienas – du gaisrai dėl įkaitusių pelenų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 2:17 PM

Naktį į trečiadienį Sasnavos miestelyje (Marijampolės sav.) užsidegė plastikinis konteineris, stovintis netoli daugiabučio namo. Į konteinerį buvo pilami pelenai, tačiau kas juos išpylė deramai neatvėsusius, neaišku.

Gaisras didesnių nuostolių nepridarė, nes konteineriai stovi atokiau nuo namo, specialioje aikštelėje.

Daugiau nuostolių patyrė Jūrės miestelyje (Kazlų Rūdos sav.) gyvenantis pensininkas. Tądien jis iš krosnies išsemtus ir į plastikinį maišą supiltus pelenus padėjo po stogine prie sukrautų malkų.

Vyras ilgai vakarojo ir prieš vidurnaktį pastebėjo, kad dega malkinė. Iš pradžių pensininkas bandė pats užgesinti liepsnas, bet jos greitai plito, kilo pavojus, jog užsidegs už 5 metrų esantis gyvenamasis namas ir prie pat gaisravietės stovintis kaimynų automobilis.

Šeimininkas iškvietė ugniagesius. Liepsnos suniokojo šiferio stogą ir dalį malkų. Pensininkas ugniagesiams prisipažino, kad gaisras kilo nuo maišo su pelenais.

Ugniagesiai teigė, kad iš krosnių išvalyti pelenai gali sukelti gaisrą net po kelių parų, todėl juos reikia pilti į metalinę talpyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.