Per plauką nuo kraupios tragedijos: į namą įlėkus sunkiasvoriui vilkikui gelbėjo tik atsitiktinumas

Panevėžyje, Smėlynės gatvėje, privačiame name gyvenančius žmones iš miego prikėlė didžiulis trenksmas. Į jų medinį namą įsirėžė vilkikas su puspriekabe.

Vilkikui įvažiavus į namą pastatas buvo smarkiai apgriautas, bet vairuotojas ir gyventojai liko sveiki.<br>A.Švelnos nuotr.
Vilkikui įvažiavus į namą pastatas buvo smarkiai apgriautas, bet vairuotojas ir gyventojai liko sveiki.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 2:30 PM

39 metų vyro vairuojama sunkiasvorė mašina įlėkė į virtuvę. Nuo smūgio persikreipė medinė siena, į šipulius pažiro lentos, išvirto lango rėmas.

Gyventojams labai pasisekė, kad tuo metu jie jau buvo miegamajame, o ne šalia esančioje virtuvėje, kurioje atsidūrė vilkiko priekis. Pirminiais duomenimis, avarija įvyko staiga sušlubavus vairuotojo sveikatai.

Apgriautas namas atrodė kraupiai – dalis sienų išvirtusios, lentos virtusios šipuliais. Šalia virtuvės esančio miegamojo lango rėmas buvo išvirtęs iš vietos ir persikreipęs.

Suniokotą namo dalį šeimininkai apdengė polietilenu ir apkalė lentomis, kad sniegas ir lietus nepatektų į vidų.

Kaimynystėje gyvenantis vyras sakė, kad jis buvo nulipęs į rūsį įjungti vandens šildytuvo, kai išgirdo didelį trenksmą. Išlėkęs į balkoną jis pamatė į kaimynų namą įsirėžusį vilkiką.

Aplink mašiną lakstė vairuotojas. Vyro teigimu, vairuotojas skundėsi prasta sveikata. Jis teisinosi, kad grįžtant iš Suomijos pakilo temperatūra. Tai ne pirmas kartas, kai į šį sklypą įlekia mašinos.

Kaimynas pasakojo, kad prieš kelerius metus būdamas namuose išgirdo smūgio garsą. „Pažvelgiau pro langą – kaimynų tvora išversta. Buvo numuštos ir prie gatvės stovėjusios pašto dėžutės“, – prisiminė pašnekovas.

Kaip vėliau paaiškėjo, kaimynų tvorą išvertė girtas taksistas, tačiau į namą jis neatsitrenkė. Taksistas spruko iš avarijos vietos, tačiau netrukus buvo sučiuptas. Avarijos vietoje buvo likęs nukritęs mašinos numeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.