Iškyla dviem biržiečiams baigėsi lediniame vandenyje: kito mįslingomis aplinkybėmis skendusio vyro išgelbėti nepavyko

Dviem girtiems biržiečiams pasiplaukiojimas valtimi upėje vos nesibaigė tragiškai. Apvirtus valčiai vienas jų sugebėjo pasiekti krantą, kitą išgelbėjo netoliese gyvenantis ugniagesys. 

 M.Gasparėnas su dviem policijos pareigūnėmis skendusį vyrą išvilko į krantą.
 M.Gasparėnas su dviem policijos pareigūnėmis skendusį vyrą išvilko į krantą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 5:57 AM

Biržuose medine valtimi plaukdami Apaščios upe ties Žemaitės gatve apvirto du 61 ir 63 metų vyrai.

Šaltame vandenyje atsidūrusiems nelaimėliams pasisekė, kad visa tai nutiko netoli 41 metų Mariaus Gasparėno, dirbančio Biržų priešgaisrinėje tarnyboje ugniagesiu gelbėtoju, namų.

Tądien laisvadienį turėjęs pareigūnas buvo namie, kai išgirdo žmonos šūksnį. Pro langą ji pamatė kitoje upės pusėje apvirtusią valtį, vandenyje kepurnėjosi vyras.

Užsimetęs striukę pareigūnas sėdo į automobilį ir išskubėjo skęstančiajam į pagalbą. Nelaimė įvyko kitoje upės pusėje, tad jam teko daryti maždaug pusantro kilometro lankstą ir važiuoti tiltu.

Priplaukę prie kranto girti vyrai greičiausiai norėjo išlipti, tačiau ropšdamiesi taip įsiūbavo valtį, kad ji apvirto.

Valties priekyje buvęs vyras į vandenį įkrito prie pat kranto. Toje vietoje jau nebuvo gilu, todėl jis sugebėjo dumblinu dugnu pasiekti krantą.

Išsigelbėjęs vyras nė nebandė padėti vandenyje besikepurnėjančiam bendrakeleiviui. Išlipęs iš vandens jis atsisėdo ant žemės, ten jį ir rado atskubėję gelbėtojai.

Antram nelaimėliui pasisekė mažiau – įkritęs į vandenį jis atsidūrė toliau nuo kranto ir kojomis nebepasiekė dugno. Vyras laikėsi įsitvėręs į apvirtusios valties kraštą, todėl iš toli jo nebuvo matyti.

Nusivilkęs striukę ir nusiavęs batus M.Gasparėnas puolė į vandenį. Žengęs kelis žingsnius jis pajuto, kad kojos smenga į dumbliną dugną. Pagriebęs prie apvirtusios valties vandenyje plūduriuojantį irklą gelbėtojas ištiesė jį skęstančiajam. Tas į jį įsitvėrė.

Tuomet pakrantėje pasirodė policijos ekipažas. Su dviem policininkėmis vyras ištraukė skendusį vyrą į krantą. Po akimirkos atskubėjo medikai ir ugniagesiai.

Abu girtus nelaimėlius apžiūrėjo medikai, bet jiems nieko nebuvo nutikę. 

Pasak Biržų policijos viršininko Deivido Valtario, iš vandens ištrauktas vyras atrodė girtas, bet nesutiko pasitikrinti girtumo. Kitas vyras į alkoholio matuoklį pripūtė beveik 3,2 promilės.

Išsiropšti nepavyko

Sekmadienį baigiantis pirmai valandai nakties Biržuose, Kalpokų gatvėje esančiame tvenkinyje, mįslingomis aplinkybėmis nuskendo 34 metų vyras.

Pirminiais duomenimis, nelaimėlis ėjo kartu su kitu vyru ir įkrito į tvenkinį. Toje vietoje krantai palyginti statūs.

Atvykę ugniagesiai vyrą rado stovintį vandenyje metro atstumu nuo kranto, jis laikė sąmonę praradusį nelaimėlį.

Iš pradžių nelaimėlį gaivino ugniagesiai, paskui gaivinimą perėmė medikai, bet veltui. Jiems beliko patvirtinti vyro mirtį.

Nelaimėlį gelbėjusį vyrą medikai išsivežė apžiūrėti į ligoninę, jis po šaltų maudynių buvo sušalęs. Dar aiškinamasi, ką vyrai darė naktį prie tvenkinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.