Savaitgalį ugniagesiai gesino 56 gaisrus, nukentėjusiųjų išvengti nepavyko

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 56 gaisrų ir atliko 75 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisruose išvengta.

Gaisras. <br>PAGD nuotr.
Gaisras. <br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Apr 3, 2023, 12:57 PM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praneša, kad penktadienį, 17.32 val., Vilniaus ugniagesiai skubėjo į Architektų gatvę. Viename iš daugiabučio butų dėl maisto pridegimo tvyrojo daug dūmų. Buto savininkė ir jos duktė prisikvėpavo dūmų ir buvo išvežtos į ligoninę.

23.18 val. Kėdainių rajone, Truskavos seniūnijoje, Pavermenio kaime, gyvenamojo namo rūsyje degė malkos. Gaisro metu apdegė vyras, jį medikai išvežė į gydymo įstaigą. Rūsyje apdegė malkos, išsilydė plastikiniai vamzdžiai. Autonominis dūmų detektorius name buvo.

Sekmadienį, 9.31 val., gaisras kilo Vilniuje, Dūkštų gatvėje, daugiabučio trečiajame aukšte esančiame bute. Ugniagesiai iš buto išvedė moterį, kuri patyrė nudegimų ir po greitosios pagalbos medikų apžiūros buvo išvežta į ligoninę. Gaisro metu kambaryje apdegė siena, lubos ir buities daiktai, kitos patalpos aprūko. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Penktadienio naktį, 3.33 val., Alytaus rajone, Kriokialaukio seniūnijoje, Varnagirių kaime, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo stogas ir perdanga, apdegė sienos, viduje sudegė elektros prietaisai, įvairūs namų apyvokos daiktai ir 2 t žirnių. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo šalia stovintį gyvenamąjį namą ir lauko virtuvę.

Prieš vidurdienį Širvintų rajone, Čiobiškio seniūnijoje, Astruvkos kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė pirmajame aukšte esantis kambarys, kuriame įrengta virtuvė ir krosnis, išdegė mansarda, apdegė stogo konstrukcijos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

15.41 val. Panevėžio rajone, Naujamiesčio seniūnijoje, Degionių kaime, atvira liepsna degė vilkikas „Renault Premium“. Gaisro metu apdegė variklio skyrius, sudegė šiltinamoji medžiaga.

Šeštadienį, 5.40 val., Alytuje, Likiškėlių gatvėje, degė automobilio „Mercedes Benz“ variklio skyrius, viduje buvo žmogus. Ugniagesiai ištraukė vairuotoją iš automobilio ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Vyras nenukentėjo.

17.45 val. Panevėžio rajone, Velžio seniūnijoje, Dembavos kaime, degė prie gyvenamojo namo priblokuotas garažas. Gaisro metu apdegė jame buvę namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai išsaugojo gyvenamąjį namą. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 22 val. gaisras kilo Prienų rajone, Balbieriškio seniūnijoje, Kunigiškių kaime. Jo metu mediniame gyvenamajame name apdegė du kambariai ir mansarda, nuo karščio sutrūko langų stiklai, nugaišo jūrų kiaulytė, triušis ir šuo. Dūmų detektorius name buvo.

Sekmadienį po vidurnakčio buvo gautas pranešimas apie gaisrą Vilniuje, Konstitucijos prospekte esančioje kavinėje. Iš keturių aukštų pastato rūsio veržėsi dūmai, rūsyje įrengtame bare atvira liepsna degė virtuvė.

Tos pačios dienos rytą, 10.06 val., buvo pranešta, kad Vilniuje, Ukmergės gatvėje, žmogus garaže šaukiasi pagalbos. Atvykus ugniagesiams, požeminių garažų masyvo vartai buvo nuleisti. Ugniagesiai atidarė vartus ir rado ant žemės gulintį sužalotą vyrą. Nukentėjusysis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

10.39 val. Elektrėnų savivaldybėje, Semeliškių seniūnijoje, Daugirdiškių kaime, eismo įvykio metu nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Jeep“. Jame buvo prispausta moteris. Naudodami hidraulinę įrangą ugniagesiai išlaisvino nukentėjusiąją ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Jie atvertė ir automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.