Vilniaus rajone savo darbo vietoje nukritęs iš 15 metrų aukščio žuvo vyras

Vilniaus policija tiria aplinkybes nelaimės, kuomet nukritęs iš 15 metrų aukščio „Vilniaus paukštyno“ įmonėje žuvo vyras.

Greitoji pagalba.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Greitoji pagalba.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-12 08:23, atnaujinta 2023-04-12 12:27

Kaip pranešė Policijos departamentas, balandžio 11 d. apie 22 val. 25 min. Vilniaus r., Rudaminos kaime, „Vilniaus paukštyno“ įmonės patalpose, keisdamas įrenginio filtrą nukrito nuo laiptų (apie 15 m aukščio) ir mirtinai susižalojo vyras (gim. 1963 m.).

Nukritusį vyrą aptiko jo kolega. Buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai, tačiau jie padėti jau niekuo nebegalėjo, tik konstatavo vyriškio mirtį. Pirminiais duomenimis, krisdamas jis patyrė sunkią galvos traumą.

Bendrovės „Vilniaus paukštynas“ generalinis direktorius Tadas Sprindžiūnas teigia, kad visas įmonės kolektyvas yra stipriai sukrėstas ir sujaudintas įvykusios nelaimės.

„Reiškiame nuoširdžią užuojautą šeimai ir artimiesiems. Dabar skiriame maksimalų rūpestį artimiausiems žuvusio kolegos komandos nariams, bendraujame ir teikiame visą reikalingą pagalbą žuvusiojo artimiesiems. Konkrečias šios nelaimės detales dar aiškinamės. Atliekame vidinį tyrimą, taip pat betarpiškai bendradarbiaujame ir teikiame visą informaciją atsakingoms institucijoms. Dėsime visas pastangas, kad būtų išaiškintos visos šios skaudžios nelaimės detalės“, – teigia įmonės vadovas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad darbdavys ar jo įgaliotas asmuo, pažeidęs Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme ar kituose teisės aktuose nustatytus darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, avarija ar atsirado kitokių sunkių padarinių, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.