Iki ašarų jaudinanti istorija: vienišos mamos nelaimės sujaudino Kauno ugniagesius, moterimi gelbėtojai rūpinasi iki šiol

Ugniagesiai gelbėtojai turi dideles širdis! Ši istorija tik dar kartą tai patvirtina.

 Kauno ugniagesiai padedai vienišai motinai.<br> PAGD nuotr.
 Kauno ugniagesiai padedai vienišai motinai.<br> PAGD nuotr.
 Vienišai motinai padedanti ugniagesių pamaina.<br> PAGD nuotr.
 Vienišai motinai padedanti ugniagesių pamaina.<br> PAGD nuotr.
 Ugniagesiai laiptinėje konstruoja turėklus.<br> PAGD nuotr.
 Ugniagesiai laiptinėje konstruoja turėklus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Apr 17, 2023, 3:15 PM

Vasario mėnesį buvo gautas iškvietimas, kad Kaune, Karmėlavoje, reikia atidaryti vieno buto duris. Į įvykio vietą išskubėjo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) 3-osios komandos antrojo skyriaus ugniagesiai gelbėtojai, vadovaujami skyrininko Tomo Zdanio.

Paaiškėjo, kad bute yra parkritusi, negalią turinti moteris, negalinti atidaryti durų. Užrakintame kambaryje kartu su ja buvo ir kūdikis, o kita, vyresnė dukra, neturėjo buto rakto ir negalėjo įeiti į butą.

Ugniagesiai į kambarį pateko per langą ir iš vidaus atidarė duris.

„Moteris buvo labai susijaudinusi. Sakė, kad taip jai nutiko pirmą kartą gyvenime. Ji atsiprašinėjo mūsų, kad sutrukdė ir labai dėkojo už pagalbą“, – pasakoja Kauno PGV 3-osios komandos pamainos vadas Arūnas Gaina.

Pasikalbėję su moterimi, ugniagesiai gelbėtojai sužinojo, kad šio buto savininkė – vieniša mama. Ji augina dvi dukras, viena jų paauglė, o kita – vos dvejų metukų. Dėl negalios moteris įstengia nueiti vos kelis metrus. Prieš porą savaičių ji sužinojo dar vienos sunkios ligos diagnozę.

„Tai mus labai sujaudino, ilgai nesvarstydami pasiūlėme jai savo pagalbą ir ėmėmės darbų. Štai prieš kelias dienas laiptinėje, prie moters buto, savo lėšomis ir jėgomis sumontavome turėklą, kad jai, sunkiai vaikštančiai, būtų lengviau lipti laiptais. Prieš šv. Velykas paruošėme dovanų: pripirkome skanumynų, knygučių, žaislų mažylei.

Pinigų pirkiniams paaukojo pamainos pareigūnai, į paramos akciją įsitraukė ir mūsų šeimų nariai, peržiūrėjome spintas, atrinkome tinkamus naudoti drabužius, vaikai sutiko atiduoti žaislus. Tai buvo perduota globojamai šeimai“, – tęsia savo pasakojimą A.Gaina.

Tuo ugniagesių gelbėtojų pagalba nesibaigė. Jie ėmėsi rūpintis, kad automobilių aikštelėje, esančioje šalia gyvenamojo namo laiptinės, būtų pastatytas neįgaliojo ženklas. Jis užsakytas ir bus sumontuotas, kad moteris visada rastų vietą automobiliui pastatyti, kad jai nereikėtų toli eiti iki namo laiptinės. Daugiabučio gyventojų parašai, kad jie sutinka, jau surinkti, seniūnija apie tai yra informuota.

„Atvykę į iškvietimą ir sužinoję, kokia sudėtinga šios jaunos moters situacija, likti nuošalyje negalėjome. Labai džiaugiamės galėdami padėti“, – sako A.Gaina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?